Meclis Başkanı Sibel Siber, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla KKTC’de bulunan Türk Silahlı Kuvvetler  temsilcisi Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’i kabul etti.

Kabulde konuşan Orgeneral Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Kıbrıs Türk halkının menfaatine ve faydasına olan hertürlü çözümün arkasında olduğunu vurguladı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak özellikle Kıbrıs Türk halkına ve onun yönetimine destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Güler, “çok önemli gelişmeler oluyor, görüşmeler devam ediyor bunları da destekliyoruz” dedi.

Üç konuda ciddi gelişmeler olduğuna dikkat çeken Güler, sözlerini şöyle tamamladı:

“Derinya kapısının açılması konusunda ciddi bir açılım yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanı sağ olsun, özellikle bu konunun çözümüyle ilgili çabalarını destekledik. Kayıp şahıslarla ilgili uzun süreli araştırma yapılması, kazı yapılmasına da olumlu bakıyoruz. KKTC’nin ciddi bir açılımı olacak. Maronitlerin kiliseleriyle ilgili hem ziyaretler hem de bakım onarımları konusunda da ciddi bir destek veriyoruz. O da inşallah bundan sonra zamanın içerisinde çözülmüş olacak.”

1447419749.jpg

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yönetimiyle her zaman çözüm vurgusu yaptığını ve çözümü desteklediğini her fırsatta belirtmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

“Bizim artık Kıbrıslı Türkler olarak dünyada hak ettiğimiz yeri uluslararası platformda almamız gerekiyor. Bunun  için çaba ortaya koyuyoruz” diyen Siber, görüşmelerin devam ettiği süre içerisinde iki halk, iki toplum arasındaki güven artırıcı önlemlerin de önemli olduğunu vurguladı.

Güven artırıcı önlemler çerçevesinde kurumlara saygı gerektiğini söyleyen Siber, “bizim mevcut kurumlarımıza da saygı bekliyoruz. Çünkü sadece geçişlerin olması kapıların açılması iletişimi artırabilir ama var olan kurumlarımıza gösterilen saygı bize güveni artıracaktır. İki halkın birbirine saygısı önemlidir” dedi.

Kendilerinin, Atatürk’ün dediği gibi “ülkede barış dünyada barışı” savunan bir felsefe ve ilkeye sahip olduklarını  dile getiren Siber, dünyayı ve gelecekte insanlığı barış ve güven duygusunun kurtaracağını söyleyerek, “kendimizi güvende hissedebileceğimiz bir çözümü arzuluyoruz” dedi.