Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, “Uluslararası Ressamlar Buluşması Sempozyumu”na katılmak amacıyla KKTC’ye gelen yabancı ve yerli ressamları kabul etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber kabulde yaptığı konuşmada, dünyanın farklı bölgelerinden gelen sanatçıların mecliste misafir edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu güzel projede emeği geçenleri tebrik etti.

Siber, dünyada hala insanlık dışı, halkı yasa boğan ve karamsarlığa iten olayların yaşandığını ancak bunlar yaşanırken hayata tutunmak ve umut etmek için sanatın bir çıkış ve mutluluk kaynağı olduğunu ifade etti.

Sibel Siber, ülkenin en güzel bölgelerinden olan Tatlısu’ya bu tür güzel etkinliklerin katma değeri olacağına inandığını belirterek, ülkede sanata dair müzelerin de açılıp faaliyet göstermesinin önemine vurgu yaptı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, sempozyuma katılan tüm sanatçılara teşekkür ederek başarılar diledi.

ORÇUN

Tatlısu Belediye Başkanı Orçun, sempozyumun dünyanın saygın ressamlarının onurlandırmasından ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de bu tür sanatsal faaliyetlerin yapılabildiğinin gösterilmesi açısından önem arz ettiğini belirtti.

Orçun, bu tür kültürel faaliyetlere gösterilen ilgi ve desteğin anlamlı olduğunu ve sanatçıların kendi ülkelerinde de Kuzey Kıbrıs’ın birer sanat elçisi olarak ülkenin adının duyurulmasını sağladıklarını söyledi. Orçun “Bu çalıştayların amacın, Tatlısu bölgesinde yaşayan insanlarımıza ve özellikle öğrencilerimize sanatı sevdirmek ve sanatı özümsetmektir” dedi.

Tatlısu Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Ressamlar Buluşması Sempozyumu’na Türkiye, Kore, Bulgaristan, Kosova, Azerbaycan, Arnavutluk ve Kuzey Kıbrıs’tan sanatçılar katılıyor.