Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bir ülkenin yaşam kalitesinin, o ülkede yaşayanların kendilerini sağlık yönünden ne derece güvende hissettiği ile doğru orantılı olduğunu kaydetti ve bunu başarmanın ve devlet  politikası haline getirmenin ortak sorumlulukları olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Veteran Hekimler Derneği’nden bir heyeti  kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre,  Gülsen Bozkurt,  Ali Niyazi Fikret,  Kaya Bekiroğlu, Erdoğan Mirata’dan oluşan heyet, 14 Mart Tıp Haftası nedeniyle ziyareti gerçekleştirdi.

Hekimler ziyarette yaptıkları konuşmada, “ülke sağlığına sistem getirilmesi konusunda Meclis  Başkanı Siber’in duyarlılığını ve çabasını yakından takip ettiklerini belirterek, bu konudaki çabalarını sürdürmesini arzu ettiklerini”  söylediler.

Sağlığın bir devlet politikası olması gerektiğini belirterek, sağlık hizmeti veren devlet hastaneleri,  tıp fakülteleri, özel hastanelerin hep bir sistem altında çalışmasının önemini vurgulayan hekimler,  “sistemsizliğin kaos ve  denetim zafiyeti  yaratarak, sağlık hizmetlerinin kalitesini düşürdüğünü , bu nedenle Meclis’te kurulacak bir ad- hoc komitenin tüm sağlık yasalarını ele alarak bir an önce yasallaştırması gerektiğini” belirttiler.

Bu konuda Meclis Başkanı’nın inisiyatif almasını beklediklerini ifade eden hekimler, sistemsizlik varsa en modern hastane binalarında dahi verimin düşük olacağını söylediler.

Sağlık hizmeti kalitesini belirleyenin hastane binaları olmadığını, o binada verilen hizmet olduğunu söyleyen veteran hekimler , mevcut hastane binasının da tadilat ile çok daha verimli hizmet sunabileceğini kaydettiler.

SİBER: “DEVLET POLİTİKASINA İHTİYAÇ VAR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ise yaptığı konuşmada, uzun yıllar en zor koşullarda bu ülkenin sağlığına hizmet vermiş değerli meslektaşlarını  ağırlamaktan mutlu olduğunu belirtti.

Siber “ Sizler halkımıza sadece sağlık hizmeti sunmadınız , aynı zamanda ülkenin sorunlarına hep duyarlı oldunuz, elinizi taşın altına koymaktan çekinmediniz “ dedi.

Siber, geçmişte en zor koşullarda ve olumsuzluklar içinde verilen sağlık hizmetlerinden günümüze  çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Buna rağmen  henüz arzu edilen yerde olmadığımızı söyleyen Siber, bunun için devlet politikasına ihtiyaç duyulduğunu bir kez daha vurguladı.

Bu  dönemde Meclis’ten tüm sağlık yasalarının geçmesinin ve sağlığın bir sisteme oturmasının hem bir sağlıkçı, hem de Meclis Başkanı olarak en büyük arzusu olduğunu ve bu konuda çabalarını sürdüreceğini belirtti.