Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk halkının yakın tarihinin acılarla dolu olduğunu kaydederek, “O günlerin yeniden yaşanmaması en büyük arzumuzdur. Biz bu adanın her iki topluma yettiğine inanıyor, haklarımıza karşılıklı saygıyla ve uzlaşıyla Kıbrıs’ın acı, sorun değil barış, güzellik ve mutluluk adası olmasını arzuluyoruz” dedi.

Kıbrıs Türk halkının kendi kimliğiyle adada tutunmak için verdiği mücadeleye, bekleyişlere, kayıplara ve acılara işaret eden Siber, “Savaşlar olmaması için uzlaşı, empati, insan haklarına ve toplumsal haklara saygı gösterilmesi gerekiyor. Eğer dünya bunu yaparsa geçmişin acıları geçmişte kalacaktır” ifadesine yer verdi.

Savaşı en kötü şekilde hissedenlerin şehit ve kayıp yakınları olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı Sibel Siber, “Bu insanlar savaşın ne demek olduğunu yüreklerinde hissediyor” dedi.

SİBER ŞEHİT AİLELERİ VE MALÜL GAZİLER DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Meclis Başkanı Sibel Siber, “21–25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası” kapsamında bu sabah Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, dernek yetkilileri ve üyeleriyle bir araya gelen Siber, yıldönümlerinde geçmişte neler yaşandığının anıldığını kaydederek, “Bu günlerde gelecekle ilgili umutlarımızı, ülke insanımızın daha güzel günlere ulaşma istediğini de canlı tutuyor, barışçı bir halk ve toplum olarak bu arzumuzu yineliyoruz” dedi.

“DAYANIŞMA BİRÇOK SORUNUN ÜSTESİNDEN GELME YOLU”

Şehitleri saygıyla andıklarını kaydeden Meclis Başkanı Siber, dayanışmanın birçok sorunun üstesinden gelme yolu olduğunu belirterek, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği’ni çalışmalarından ötürü tebrik etti.

“BİZ KENDİ KİMLİĞİMİZLE VARIZ”

Cumhurbaşkanlığı adaylığının dile getirilmesi üzerine bununla ilgili kısa bir açıklama yapan Meclis Başkanı Siber, “Halkımızın hak ettiği, arzuladığı daha iyi ve güzel yaşamı, birliği, beraberliği, daha bir ‘biz’ olmayı hedefleyerek bu yola çıktım. Hem halkın cumhurbaşkanı olma hem de müzakere masasında çözüm, barış ve güzel günlere ulaşma hedefiyle bu görev için aday oldum” dedi.

Kıbrıs Türk halkının uluslararası toplumun parçası olmayı hak ettiğini, zaten bunun en doğal hak olduğunu kaydeden Sibel Siber, “Biz kendi kimliğimizle varız” dedi.

“BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİDERİ DURDURMAK İÇİN”

Sibel Siber konuşmasında şunları da kaydetti:

“İnanıyoruz ki bir çözüm sonucu şu andaki yaşam kalitemiz daha da yükselecek. Çocuklarımız göç etmeyecek, ekonomik durum daha iyi olacak ama bu arada kendi içimizde de yapacağımız çok görevler var. Gerek yasalarımızda gerekse yönetim mekanizmamızda yapacağımız bir takım reformlarla ‘böyle gelmiş böyle gideri’ durdurup, ‘hayır böyle gelmiş ama daha güzel gidere’ çevirmektir. Her zaman söylüyorum, biz insan kaynakları yönünden güçlü, özgüvenli bir halkız ve istersek başarırız. İstenirse olur.”

ERTAN: “KKTC’NİN YÜZDE 60-65’İ ŞEHİT AİLESİ, 7 BİNDEN FAZLA ÜYEMİZ BULUNUYOR”

Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da burada yaptığı konuşmada, KKTC halkının yüzde 60-65’nin şehit ailesi olduğunu, 7 binden fazla üyeleri bulunduğunu kaydetti.

Ersan, “Biz partiler üstü bir derneğiz. Hiçbir siyasi partiyle bağlantımız yoktur ki öyle de olmamız lazım çünkü her kesimden üyelerimiz var, şehitlerimiz var” dedi.

Ersan, Meclis Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber’in “21–25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası”nın 51’inci yıldönümü nedeniyle kendilerine gerçekleştirdiği ziyaretin önemine dikkat çekti.

“Siber Siber’i tanımayan, çalışmalarınızı bilmeyen yok” diyen Ersan Meclis Başkanı Siber’in başarılı bir yönetici ve hekim olduğunu kaydetti, cumhurbaşkanlığı adaylığının hayırlı olmasını diledi.