Lefkoşa Merit Otel’de yer alan yemeğe Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, eşi Rifat Siber ile birlikte katıldı.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan, derneğin 42. yaşını kutladığını ifade ederek, ülkenin yüzde 60-65'inin şehit ailesi olduğuna işaret etti. Ersan, 7 binden fazla üyeleri bulunduğunu ifade etti.

Ersan, çalışmalarının aynı azim ve hızla süreceğini belirterek, "Dernek olarak hiçbir zaman savaş istemiyoruz. En fazla acıyı bizim kesim çekti. Bir kere daha anne babalar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın" dedi.

Kıbrıs müzakere sürecinin sürdüğüne işaret eden Ersan, soruna çözüm bulunmasını temenni etti ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya destek belirtti.

SİBER: “HERKESE GÜZEL BİR GELECEK VE GÜZELLİKLER DİLERİM”

Meclis Başkanı Sibel Siber de, şehit ailelerine iyi, güzel, sağlıklı ve mutlu bir yıl diledi. Siber, sevinçlerin paylaştıkça büyüdüğüne, acıların paylaşıldıkça azaldığını kaydetti.

Siber, geçmişin acı ve hüzün dolu olduğunu, savaşın kötü yüzünü de en yakından şehit ailelerinin hissettiğini belirterek, geleceğe, daha güzel dostluk ve barış içinde ilerlemek istediklerini söyledi.

Kıbrıs müzakerelerinde Kıbrıs Türk halkına yakışır bir çözüme ulaşmak istediklerini belirten Siber, herkese güzel bir gelecek ve güzellikler diledi.