Meclis Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Siber, bu tür ziyaretlerin, eğitimin temelini oluşturan, yaparak yaşayarak öğrenme açısından önemli olduğunu vurguladı.

Meclis Mavi Salon’da yer alan kabulde çocuklarla Meclis Başkanı arasında renkli diyaloglar yaşandı. Öğrencilerle yakından ilgilenen Siber, tüm öğrencilere teker teker ''hoş geldiniz'' dedi.

Meclis çalışmaları hakkında çocuklara bilgi de veren Başkan Siber, onlardan gelen soruları yanıtladı.

Hasan Cafer İlkokulu Müdür Muavini Emine Yanıker, kabulde yaptığı konuşmada öğrencilerin Meclis’i tanıması ve Meclis hakkında bilgi edinmesi amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yanıker, Hasan Cafer İlkokulu hakkında bilgi de verdi.

“HALKA VE ÖĞRENCİLERE MECLİS’İN KENDİLERİNE AİT OLDUĞU DUYGUSUNU YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Meclis Başkanı Sibel Siber de, öğrencilerin kurumları görmesi, benimsemesi ve tanımasının önemine vurgu yaparak Meclis’in en önemli kurumlar arasında yer aldığını ve okulların Meclis’i ziyaret etmesini arzuladığını belirtti.

Öğrencilerin bu tür ziyaretler yapmasının kendi kurumlarıyla bağlarını da güçlendirdiğini ifade eden Siber, halka ve öğrencilere Meclis’in kendilerine ait olduğu duygusunu, yaşatmak istediklerini vurguladı.

Hasan Cafer İlkokulu öğrencileri daha sonra Meclis Genel Kurulu salonunu gezerek, oradaki çalışmalar hakkında da bilgi aldı.