Meclis Başkanı Sibel Siber, Kamu Reformu Yasa Tasarısı’nın uzun zamandır Mecliste beklediğini, Siyasi Partiler Yasa Tasarısı’nın da görüşülmekten vazgeçildiğini belirterek, “Komitelerin neden toplanmadığı, nisabı kimlerin sağlamadığı ve kimlerin çekincesi olduğu sorgulanmalı, deşifre edilmeli” dedi.

“Bakanlar, komiteye atanan üyelerin ve başkanların değişmesi süreci geciktiriyor. Bütün bunlar halkın gözü önünde oluyor. Bu noktada siyaseti sorgulaması gereken halktır” diyen Siber, “Halka, ‘Siyasi Partiler Yasası’nın değişmesini, tek bölge sistemine geçilmesini istiyorum’ diyorsanız ama komitelerde nisabı sağlamıyorsanız bunun açığa kavuşması gerek” ifadesini kullandı.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN GELEN MESAJLAR

Meclis Başkanı Sibel Siber, Ceyhun Tunalı başkanlığındaki Genç İşadamları Derneği (GİAD) heyetini kabulünde, Meclis çalışmalarıyla ilgili geniş açıklama yaptı.

Sosyal medya üzerinden aldığı bazı mesajlara işaret eden Siber, Kamu Reformu, Siyasi Partiler, Seçim ve Halk Oylaması yasa tasarılarının  neden geçmediği konusunda kendisine soru yöneltildiğini kaydetti.

“YÖNETİM ZAFİYETİ OLDUĞUNU HEPİMİZ GÖRÜYORUZ”

Siber, sadece eleştiri yapmakla bir yere varılamayacağını, yapıcı eleştiride bulunmanın sürece katkı sağlayacağını dile getirdi.

“Bu ülkeyi uzaktan izleyerek eleştirmek gibi bir lüksümüz olamaz. Burası bizim yaşadığımız yerdir, vatanımızdır, çocuklarımızın geleceğidir” diyen Siber, şunları ekledi:

“Eğer bir çok konuda rahatsız oluyorsak -ki oluyoruz- iyi yönetilmediğimizi hissediyorsak -ki birçok konuda yönetim zafiyeti olduğunu hepimiz görüyoruz- bu konularda neler yapabileceğimizi düşünmek, hepimizin, her kurumun özeleştirisini yapması, kendini sorgulaması gerek. ‘Bu düzen değişsin. Bu düzen böyle gitmez ama bu düzenden benim kazanımlarım kalsın, geriye kalan değişsin’ şeklindeki bir düşünce aslında değişim istememektir.”

“BAZAN RAHATSIZ OLUYORUZ”

Meclisin toplumun aynası olduğunu kaydeden Siber, “Meclise baktığımıza aslında kendimizi görüyoruz ve bazen rahatsız oluyoruz” diyerek şöyle devam etti:

“Eğer bir toplumda her şey istediğimiz gibi değilse; kurumlar, sağlık, eğitim, trafik, çevre olması gerektiği gibi değilse Meclis’e baktığımıza da bunu göreceğiz… Maalesef bu bizim gerçeğimizdir. Oysa seçimler yaşam kalitesinin yükseltilmesi için yapılıyor. Ancak ortak bir paydada buluşursak değişimi sağlarız.”

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ ÜLKEDE NELER OLUP BİTTİĞİNİ SORGULAMALI”

Meclis Başkanı Siber, GİAD’ın bu ülkede her türlü sıkıntıya rağmen iş yapan, geleceğini bu topraklarda kurmak için elini taşın altına koyan üyelerden oluştuğunu kaydetti.

GİAD gibi sivil toplum örgütlerinin ülkede neler olup bittiğini sorgulaması ve bunu kamuoyuyla paylaşması gerektiğini ifade eden Siber, ancak bazı sivil toplum örgütlerinin siyasi parti gibi davranıp sadece eleştiri yaptığını söyledi.

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE DAHA FAZLA GÜVEN DUYULUYOR”

“Tarafsız ülke çıkarları doğrultusunda görüş belirten, olması gerekeni söyleyen, hatta paylaşan sivil toplum örgütleri bizi daha yukarıya çıkaracak” diyen Siber, “Bu konuda talep edildiği zaman komite başkanları ile sizleri buluşturmamız, neler olup bittiğini onların ağzından dinlemeniz ve sizlerin ağzından halkın bilgilendirilmesi de önemli. Sivil toplum örgütlerine siyasetçilerden daha fazla güven duyuluyor, bu da bir gerçek” ifadesine yer verdi.

TUNALI

GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı ise konuşmasında, Meclis Başkanı Siber’in GİAD’a her zaman öncülük verdiğini kaydederek, bunun için teşekkür etti.

Meclisin ad-hoc komitelerin çalışmaları konusunda bilgi talep eden Tunalı, Meclis’te saptadıkları bazı aksaklıkları dile getirmek istediklerini kaydetti.

Tunalı, ekonomi konusunda ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını da vurguladı.