Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun daveti üzerine KKTC’de bulunan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’yu kabul etti.

Topçu ve beraberindeki heyete TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu eşlik etti.

TOPÇU

Kabulde ilk sözü alan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, KKTC’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıs davasının öteden beri Türkiye’nin milli davası olduğunu vurguladı.

Topçu, Türkiye devleti ve milletinin, KKTC halkının barış, huzur, adalet ve refah içinde yaşaması için ellerinden geleni yapma gayreti içinde olduğunu ifade etti.

Su konusuna da değinen Topçu, çok ihtiyaç duyulan içme ve sulama suyunun KKTC’ye bağlanmış olmasının, hem ticarete, hem turizme, hem de tarıma çok ciddi katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Suyun, önümüzdeki zamanlarda her iki toplumun da eşit siyasi paylaşımıyla sağlanacak barışa, huzura ve adalete doğru atılacak adımda bir köprü olması temennisinde bulunan Topçu, Kıbrıs’ın Akdeniz’in incisi olmakla birlikte dünyanın elması gibi olduğunu vurguladı.

Topçu, barış, refah ve huzuru temin ve tesis için burada olduklarını ifade ederek, gelecekte de bunu yapmak için çalışacaklarını kaydetti.

İlk resmi ziyaretini KKTC’ye yaptığını belirten Topçu, Türkiye’nin KKTC turizmi için çok şeyler yaptığını, kendilerinin de bu yapılanları daha ileri götürmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, Topçu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Su konusuna değinen Siber, suyun hayat olduğunu, suyun bulunduğu her yere sağlık ve güzellik kattığını kaydetti.

Suyun adaya ekonomik ve turizm alanında çok önemli katkılar getireceğine inanç belirten Siber, teknolojiyle vizyonu birleştirerek, adaya bu olanağı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti devletine ve Anadolu halkına teşekkür etti.

Ülkenin kültür ve turizm yönünden çok zengin olduğuna işaret eden Siber, bunu daha da geliştirmenin en önemli öncelikleri olduğunu kaydetti.

Bunun karşılıklı dayanışma ve işbirliğiyle gerçekleştirilebileceğine dikkat çeken Siber, daha güzel projelere imza atılacağına inanç belirtti.

Konuşmalar ardından karşılıklı hediye teatisinde bulunuldu.