TBMM Başkanı Kahraman'ın davetlisi olarak Ankara'da bulunan Sibel Siber başkanlığındaki Meclis Başkanlık Divanı, Anıtkabiri ziyaretinin ardından TBMM'ye gitti.

TBMM Başkanı Kahraman, Meclis Başkanı Siber'i kapıda karşıladı ve makamında kabul etti. Bir süre baş başa gerçekleştirilen toplantının ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

KAHRAMAN: “SİZİ MİSAFİR OLARAK GÖRMÜYORUZ..”

TBMM Başkanı Kahraman, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Siber ve heyetini misafir olarak değil ev sahibi olarak gördüklerini belirtti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kahraman, Siber ile önceki hafta Irak'ta görüştüklerini de ifade ederek, temasları hakkında bilgi verdi.

SİBER: “KARŞILIKLI ZİYARETLER, İLİŞKİLERİN GELİŞMESİNE KATKI YAPIYOR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, TBMM Başkanı'nın davetiyle Meclis Başkanlık Divanı olarak Ankara'ya geldiklerini belirterek, yeni seçilen divan üyeleri ile birlikte ilk ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Siber, karşılıklı ziyaretlerin ülkelerarası ilişkilerin gelişmesine çok büyük katkı yaptığına işaret ederek, bu tip ziyaretlere büyük önem verdiklerini vurguladı, karşılıklı ziyaretlerin işbirliklerini artıracağına inanç belirtti.

Birlikte güzel işlere imza atacaklarına inandıklarını belirten Siber, KKTC Meclisi’nde çağdaş yasalar geçirmek için çalıştıklarını, iyi performans gösterdiklerini ancak daha iyiyi yakalamak için çalıştıklarını kaydetti.

Siber, KKTC'nin siyasi durumundan dolayı dış ilişkilerde sıkıntılar yaşadıklarını ancak demokratik bir şekilde seçildiklerini belirterek, siyasi konumu ne olursa olsun ülkesinde demokratik bir şekilde seçilmişlerin dünyaya halkının sesini duyurması için ambargo uygulanmaması gerektiğini vurguladı.

Sibel Siber, özellikle diğer ülkelerin parlamentolarının buna önem vermesini isteyerek, Kıbrıs Türk halkının barışı özümsediğini, desteklediğini, çözüm ve barış iradesinin çok yüksek olduğunu kaydetti.

Siber, TBMM Başkanı Kahraman'a heyete gösterilen misafirperverlik ve dostluktan ötürü de teşekkür etti.

Heyet TBMM'nin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçecek ve burada Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.