Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye'de yaşanan darbe girişimini şiddetle kınadı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanlığından verilen bilgiye göre, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ile ilgili, mevkiidaşı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman’la telefonda görüştü.

Siber konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Demokratik, çağdaş hukuk devletlerinde ülke yönetiminin ve sorunlarının çözüm yeri, ülkenin demokratik kurumları olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Halkın iradesine saygı duymayan demokrasi dışı oluşumlar, demokratik yaşama, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne büyük zarar verir” dedi.

Geçmişte birçok ülkenin, demokrasinin kesintiye uğramasının acısını yaşadığını belirten Siber, “Demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne olan inacımızla, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan demokrasiye darbe girişimini ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Halkın demokrasiye sahip çıkmasıyla böylesi olayların önüne geçileceğine ve bir daha bu tür girişimlerin yaşanmayacağına olan inancımızı belirtiriz" dedi.