Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'i kabul etti.

Meclis Şeref Salonunda yer alan görüşmede Türkeş'e, Türkiye Büyükelçisi Derya Kanbay ile Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve diğer yetkililer eşlik etti.

TÜRKEŞ: "KIBRIS TÜRKÜ’NÜN MESELESİ TÜRKİYE OLARAK ÖNCELİĞİMİZDİR”

Türkeş, burada yaptığı konuşmada, ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu ziyaretin kendisi açısından çok onurlu bir görev olduğunu, Kıbrıs'ın babasının, dolayısıyla kendisinin de memleketi olduğunu kaydetti.

O bakımdan resmi ziyaret yanında memleketini ziyaret ettiğini vurgulayan Türkeş, "Kıbrıs Türkünün meselesi Türkiye olarak önceliğimizdir. Bu öncelik ve ilgi; müdahale için değil Kıbrıs Türk halkının refahı ve özgür yaşaması niyeti taşır" diye konuştu.

1442839284.jpg

SİBER: “HER İKİ ÜLKE HALKININ MUTLULUĞU VE REFAHI DA ORTAK”

Sibel Siber de, Türkeş'e görevinde ve seçimlerde başarılar dileyerek, Kıbrıs'ın geçmişini çok iyi bilen bir kişi olan Türkeş'in Kıbrıs'tan da sorumlu bir bakan olmasının önemine işaret etti.

Siber, karşılıklı ziyaretlerin önemli olduğunu ancak Türkiye'den yapılan ziyaretlerin, yerinde görmek ve bilgi almak açısından olumlu ve anlamlı olduğunu kaydetti.

Geçici hükümetlerin çalışmalarının önemine de işaret eden Siber, devlette görev süresinin değil arkada bırakılan işlerin önemli olduğunu belirtti ve Türkeş'e başarılı bir dönem diledi.

Siber, her iki ülkenin halkının mutluluğu ve refahının da ortak olduğunu belirterek, ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ziyaret anısına karşılıklı plaket teatisinde bulunuldu.

1442839274.jpg