Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği’ni kabul etti. Kabulde Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği yetkilileri de hazır bulundu.

Meclis Başkanı Siber, kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ın iki topluma yetecek kadar büyük olduğunu belirterek, “Biz kendi ülkemizde, özgür huzur içerisinde, bağımsız yaşamak istiyoruz” dedi.

Halka 41 yıldır huzur ve yaşam güvencesi geldiğini kaydeden Siber, şehitleri rahmetle, gazileri de şükranla andıklarını söyledi.

Siber, tüm uzlaşmazlıkların barış yoluyla çözülmesi ve uzlaşı kültürünün hakim olacağı yaşanabilir bir çözümle uluslararası toplumda yer etmesi dileğinde bulundu.

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği As Başkanı Hülya Durmaz da konuşmasında, 20 Temmuz’da KKTC’de olmak ve bu coşkulu günde destek olmak için geldiklerini belirtti.

Kıbrıs Türk halkının 20 Temmuz 1974 gereken can güvenliğini sağladığını kaydeden Durmaz, bu haklı mücadelede geçmişte olduğu gibi gelecekte de her zaman Kıbrıslı Türklerin yanında olacaklarını söyledi.