Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik'i ziyaret ederek, demokratik hukuk devletlerinde yargının önemine vurgu yaptı ve ülkede yargıya olan güvenin hiçbir zaman sarsılmaması için her zaman işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Siber, yasama yürütme ve yargının vazgeçilmez bir işbirliği ve uyum içinde halk yararına çalışmasının çok önemli olduğunu belirterek, ülkede güveni tesis eden yargının özellikle Sayıştay ve Başsavcılık'ın ortaya çıkardığı yasadışılıkların üzerine giderek gerekli cezaları uygulamasının; ülkede yapanın yanına kalmadığının görülmesi açısından önemli olacağına işaret etti.

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik de, halkın yargıya duyduğu güveninin her gün yükselmesini önemsediklerini belirterek, mahkemeye intikal eden olaylarla ilgili açılan davaları hızlı bir şekilde sonuçlandırmak için çalıştıklarını kaydetti.

Meclis Başkanı Sibel Siber, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik'i mahkemelerdeki makamında ziyaret etti.

Şefik, Siber'i "Büyük onur duyduk" diyerek karşıladı. Sibel Siber de, yasama, yürütme ve yargının vazgeçilmez uyum içinde halk yararına ve işbirliğinde çalışmasının çok önemli olduğunu belirterek, bu üç ayağın halkın sıkıntılarına çözüm üretecek şekilde çalışmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Yargının başında ilk kez bir kadının görev yaptığını ve bu dönemde bu üç ayaklarda ilk kez kadınların çoğunlukta olduğunu ifade eden Siber, bugünkü ziyaret amacının, demokratik hukuk devletinde yargının önemini belirtmek ve yargıya duyulan güvenin her zaman korunması gerektiğini vurgulamak olduğunu kaydetti.

Siber, yargıya güvenin hiç bir zaman sarsılmaması gerektiğini, çünkü adalete güvenmeyen bir halkın güveni ve yaşam kalitesinin düşük olacağına değindi.

Adalet ve hakka inanmanın büyük önem taşıdığını ifade eden Siber, yasamanın en önemli görevinin de denetim olduğunu, bu çerçevede yasama olarak gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını, haksızlıkları ortaya koyduklarını ifade ederek, yürütmenin etkin şekilde yaptığı denetimden sonra yargıya büyük görev düştüğünü kaydetti.

1450781027.jpg

Yargının da yasamanın ortaya çıkardığı yasadışılıkların üzerine gitmesi ve cezaları vermesinin önemli olduğunu ifade eden Siber, ülkede sağlıklı bir yapıya kavuşmak için işbirliğinin önem taşıdığını belirtti.

Yasadışılıkların yargıda cezasını bulması gerektiğini vurgulayan Siber, Sayıştay ve Başsavcılık'ın raporlarında ortaya çıkarılanların cezasını yargıda bulması gerektiğini, bunun yapılması durumunda halkın daha iyi, mutlu ve inanan bir halk olacağını kaydetti.

Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik de, halkın yargıya güveninin her gün yükselmesini önemsediklerini belirtti.

Şefik, bazı basına veya polise yansıyan olaylarla ilgili yargıda sonuç çıkmamasının sebebinin bu konuların yargıya intikal etmemesi olduğunu söyledi.

Şefik, konuların polise iletildiğini ancak davaların açılmadığını veya sürecin uzadığını, konuların da mahkemeye intikal etmediğini, ancak mahkemeye iletilen konuların davalarının en erken zamanda tamamlanması için çalıştıklarını anlattı.

Mahkemelerde çok davalar bulunduğunu,  mahkemelerin yoğun olduğunu, personel eksikliği bulunduğunu ve eğer personel alınmazsa sendikaların genel grev yapacağını duyurduğunu ifade eden Şefik, grevin Anayasal hak olduğunu ancak uzun sürecek bir grevde mahkemeler sisteminin zorlanacağını ve yeniden ayaklanmasının zaman alacağını söyledi.

Şefik, "Umarım bu konuda hükümet yardımcı olur" dedi, halkın refah güven içinde olmasını birlikte sağlayabileceklerine işaret etti.