YBH Başkanı Doğan Sahir ziyarette yaptığı konuşmada, YBH Bünyesinde genç ve dinamik bir ekiple Tenekçe Çocuk Projesi’ni  başlattıklarını kaydetti. Sahir, proje ile her yana saçılan ve doğada yıllarca bozulmadan büyük bir kirlilik olarak biriken kullanılmış alüminyum meşrubat kutularının toplanıp yeniden dönüştürüleceğini ve elde edilecek gelirle hastanelerin çocuk bölümlerinin gereksinimi olan cihaz ve donanımların alınmasına katkıda bulunulacağını belirtti.

Bu projede önemli paydaşlar olduğunu dile getiren Sahir, belediyelerin de olmazsa olmaz paydaşları olduğunu kaydetti ve LTB ile de iş birliği içinde olduklarını ifade etti.

28 Kasım’da başlatılan proje kapsamında üniversiteler, Girne Kapısı, Terminal, Kumsal Parkı ve Küçük Kaymaklı Lemar ile Ortaköy Lemar önüne yerleştirilen kutulara vatandaşlar alüminyum tenekeleri atabiliyor. 

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de çevre ile ilgili projeler üretmenin kutsal olduğunu söyledi ve çevrenin gelecek nesillere iletilecek bir miras olduğunu kaydetti. Yeşil Barış Hareketi’ni bu projeden dolayı kutlayan Siber, bir yandan doğanın temiz olmasına diğer yandan da hastanelere katkı sağlandığını belirtti.

Manevi olarak YBH’nın yanında olduklarını dile getiren Siber, maddi katkı anlamında da yapabilecekleri bir şey varsa yapmaya hazır olduklarını belirtti.