Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, yok edilmiş bir çevreyi hiçbir maddi gücün geri kazandıramayacağını kaydederek,  bu bilinçle bireyin, sivil toplumun, devletin ortak duyarlılıkla daha fazla geç kalmadan harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

Siber, “5 Haziran Dünya Çevre Günü” nedeniyle mesaj yayınlayarak, “Korumak için sevmek lazım. Dünya Çevre Günü’nün çevremizi sevme ve koruma konusunda güçlü bir duyarlılık oluşturmasını diliyorum” dedi.

“Bazı değerler vardır ki ne denli önemli ve yaşamsal olduğu ancak kaybedildiği zaman anlaşılır” ifadesine yer veren Meclis Başkanı, “Çevre de insanlık için korunması gereken böyle bir değerdir” dedi.

“ORTAK DUYARLILIĞIMIZLA HAREKET ETMELİYİZ AMA DAHA FAZLA GEÇ KALMADAN”

Çevre duyarlılığı konusunda toplumsal bilinç geliştirmeyen toplumların kaybetmeye mahkum olduğunu da vurgulayan Sibel Siber, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bedensel ve ruhsal sağlığımız, geçmişle bağlarımız, kültürümüz ve en önemlisi bugün ile birlikte geleceğimiz, sağlıklı bir çevre ile korunabilir.  Yok edilmiş bir çevreyi hiçbir maddi gücün geri kazandıramayacağı bilinciyle; birey, sivil toplum, devlet yönetimi hep birlikte ortak duyarlılığımızla hareket etmeliyiz ama daha fazla geç kalmadan...”