Meclis Başkanı Sibel Siber, Zambiya’nın başkenti Lusaka’da  yapılan PAB toplantılarındaki temaslarıyla ilgili raporunu sundu.

PAB’a gözlemci üye gönderilmesi için yazı gönderildiğini kaydeden Siber, tanınmış olsun ya da olmasın ülkenin gözlemci üyeliğine engel olunamayacağını söyledi; “Dünya demokrasisi buna karşı çıkmamalı” dedi.

“KÜÇÜK ADIMLAR AMA ÇOK ÖNEMLİ”

Bu yazıdan sonra 2014 yılında PAB Başkanı’ndan Cenevre’ye davet aldıklarını hatırlatan Siber, gözlemci üyeliğin zor bir süreç olduğunu kendilerine söylendiğini anlattı. Yeni PAB Başkanı’ndan da randevu talep ettiklerini, bu nedenle Zambiya’daki toplantıya katıldıklarını anlatan Siber, orada da yeni başkanla resmi görüşme yaptıklarını açıklayan Siber, “Bunlar küçük adımlar ama çok önemli” dedi.

Kıbrıs’ta iki ayrı halk olduğuna işaret eden Siber, çözüm olduğunda da 2 ayrı halk gerçeğinin değişmeyeceğini belirterek, “Oradaki temaslarımızda da bunu söyledik. Kıbrıs Türk halkına ambargo konulamayacağını söyledik.

Temaslarımızı devam edecek. Kadın ve genç vekil toplantıları için de temsiliyetimizi istedik” diye konuştu.

Kamuoyunda ‘Meclis heyeti gezmeye gitti’ şeklinde eleştiriler olduğunu kaydeden Siber, gözlemci talebi için ciddi gayretler sürerken böylesi eleştirilere üzüldüklerini söyledi.