Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, sanatçılara yönelik resepsiyon düzenledi.

Meclis Mavi Salon’da yer alan resepsiyon, Meclisin sanat çalışmalarına yönelik tanıtımı ve sanatçılarla bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlendi.

Farklı dallarda çok sayıda sanatçının katıldığı etkinlikte, sanatçılara Çağdaş Sanat Müzesi’yle ilgili ayrıntılı bilgi de verildi.

Etkinlikte sırasıyla, Meclis Sanat Danışmanı ve Çağdaş Sanat Komitesi Üyesi Mustafa Hastürk, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal ve Meclis Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptı.

HASTÜRK

Ekinlikte ilk sözü alan Sanat Danışmanı ve Çağdaş Sanat Komitesi Üyesi Mustafa Hastürk, Çağdaş Sanat Müzesi’nin önemine dikkat çekerek, müzenin farklı dallardan sanatçıların eserlerini barındırarak, dünyaya tanıtacağını söyledi.

Müze hakkında ayrıntılı bilgi veren Hastürk, Lefkoşa Surlariçi’nde yer alacak müzenin tamamlanmasıyla, bölgenin daha güzel bir hale geleceğine de inanç belirtti.

ERSENAL

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Rauf Ersenal, projenin Lefkoşa Surlariçi’ni hareketlendirmek adına çok şey ifade ettiğine dikkat çekerek, Meclis Başkanlığı ile Vakıflar İdaresi arasında imzalanan protokolle, müzenin açılması için adım atıldığını anımsattı.

Ersenal, projenin gelişim süreci hakkında da bilgi verdi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de etkinlikte yaptığı konuşmasında, projenin önemine değinerek, ülkenin bu tür bir müzeye ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Müzeye hep birlikte sahip çıkılacağını ve projenin hep birlikte başarılacağını vurgulayan Siber, süreç hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Ülkenin bazı eksiklikleri olduğuna işaret eden Meclis Başkanı Siber, bu eksikliklerin tamamlanması ve daha güzel günler için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

1422292879.jpg

1422292880.jpg

1422292862.jpg