Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Besim, ziyarette yaptığı konuşmada,  Bekiroğlu’nun biyografisi olan kitap hakkında bilgiler verdi ve Kaya Bekiroğlu’nun  KKTC’nin yetiştirdiği en büyük hekimlerden ve aydınlardan olduğu kaydetti.

Bekiroğlu’nun biyografisini yazmış gibi görünseler de bu biyografi çevresinde neredeyse Kıbrıslı Türklerin yüz yıllık bir tarihini çoğunlukla da tıp tarihini yazmaya çalıştıklarını kaydeden Besim, bunu yaparken bir çok doktor ve sağlığa bir şekilde temas eden herkesten katkı ve yardım aldıklarını söyledi.

TOLGAY

Daha sonra söz alan Ahmet Tolgay’da kitabı okuyan herkesten olumlu tepkiler aldıklarını söyleyerek doktorların kitaptan daha da  farklı etkilendiklerini ifade etti.

Kitabın yayınlandığı günden beri en çok satan ve okunan beş kitap arasında olduğunu belirten Tolgay, Kıbrıs Türk Tabipler Odası’na  kendilerine sağladığı destek için teşekkür etti.

SİBER

Meclis Başkanı Siber ise, kabulde yaptığı konuşmada toplum birliğine yaptıkları katkılarından dolayı Besim ve Tolgay’a teşekkür etti.

Yazmış oldukları kitapları zevk ve beğeni ile takip ettiğini, bu kitabı henüz okumadığını ama söylemlerinden tıp tarihine ışık tutacak bir kitap olduğunu anladığını ifade eden Siber, geçmişi geleceğe taşımayan toplumların aidiyetinin zayıf olduğunu da belirtti.

Siber, kişilerin tarihini bilmeleri ve geleceğe taşımalarının önemine de işaret etti.