Ülkemizde oldukça sıcak günlerin yaşandığı ve sıcaklığın 40 dereceyi aştığı hafta sonunda serinlemek ve dinlenmek isteyen vatandaşlarımız ülkenin dört bir yanındaki plajlara akın etti

Fehime ALASYA

Yaz aylarının dayanılmaz sıcaklarının yaşandığı şu günlerde vatandaşlar soluğu sahillerde aldı. Pazar tatilinde serinlemek isteyenler dün plajlara akın etti.

Adanın her yanından vatandaşın hem serinlemek hem de vakit geçirmek için akın ettiği plajlar, öğlen saatlerinde yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Denizin ve güneşin keyfini çıkaran vatandaşlar, soğuk içeceklerini yudumlayarak, müzik eşliğinde deniz ve kumsalın keyfini çıkardı. Yaz aylarının vazgeçilmez keyfi olan sahillerde bulunan kafe ve restoranlar da zengin menüleri ile vatandaşın tüm gününü ayni mekanda geçirmesine olanak sağlıyor. Halk plajlarında yürütülen başarılı sahil temizlikleri ve verilen hizmetler de belediyelerin takdir toplamasına neden oluyor. 

Sıcaklıklar 10 gün daha sürecek

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl olacağına ilişkin BRT’ye bilgi verdi.

Buran, sıcak havanın önümüzdeki 10 günlük periyotta da devam edeceğini söyledi.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Buran, “Hava sıcaklıkları sürüyor. Sıcak havanın iç kesimlerde 38-41, sahillerde 32-35 derece dolaylarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgar ise orta kuvvette esecek” dedi.

Ülkede sıcaklıklarla birlikte artan nem oranı sahillerde daha çok hissediliyor.

Buran, “İç kesimlerde fazla nem yok. Ancak sahillerde nem oranı artıyor” dedi.