Nadire Bahadi

Ülkeyi etkisi altına alan dondurucu soğuklar bitiyor. Perşembe gününden bu yana etkili olan alçak basınç ile soğuk ve nemli hava yarın itibari ile hava sıcaklıklarının 3-4 derece artması ile yerini yağışlı havaya bırakacak.

Meteoroloji Dairesi’nin hava tahminlerine göre Lefkoşa’da en düşük hava sıcaklığının 0 derece olması beklenirken, bu gün en yüksek hava sıcaklığının iç kesimlerde 10-13 derece, Pazartesi günü itibari ile ise 14- 17 derece dolaylarında olması bekleniyor. Meteoroloji Dairesi tahminlerine göre yarın ve Salı günü hava yağmurlu olacak.

Yağışlı hava geliyor

Meteoroloji Dairesi’nin bu günden başlayıp 9 Ocak’a kadar sürecek dönemle ilgili tahminlerine göre yarından itibaren serin ve nemli hava kütlesi etkili olacak. Bu gün sabah saatlerinde yer yer yağmur beklenirken, yarın ve Salı günü havanın genelde parçalı çok bulutlu ve yağmurlu olması bekleniyor.

6-9 Ocak tarihleri arasında ise havanın parçalı bulutlu olacağı ve yağmur beklenmediği belirtildi.

Rapora göre hava sıcaklıklarının yarın itibari ile 3-4 derece artacağı öngörülüyorken, sahillerde ve iç kesimlerde 10- 13 derce dolaylarında seyreden en yüksek hava sıcaklığının 14 ile 17 derece dolaylarında olması bekleniyor.

Rüzarın ise genellikle Kuzey ve Batı yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Denizlerde fırtına beklenmiyor

Meteoroloji Dairesi’nin denizlere ait hava tahmin raporuna göre, bu gün ve yarın denizlerde fıtına beklenmiyor.

Buna göre, Taurus, Crusade ve Delta’da hava parçalı zamanla çok bulutlu, yer yer yağmurlu geçecek. Rüzgar, Yıldız, Gündoğusu ve Günbatısından 3 ile 5 yer yer 6 kuvvetinde, 10 ile 21 deniz mili hızla esecek. Raporda

Dalganın, orta yer yer kaba dalgalı ve tahmini dalga yüksekliğinin 1 ile 2 yer yer 2.5 metreyi bulması beklenirken, görüş mesafesinin 10 km olacağı belirtildi.

Selvili Tepe’de kar 100 santimi buldu

2016 yılını kar ve yağışlarla karşılayan ülkede en çok kar KKTC’nin en yüksek noktası olan Selvili Tepe’ye yağdı. Meteoroloji Dairesi’nin verilerine göre Selvili Tepe’de kar kalınlığı 100 santimetre oldu. Selvili Tepe bölgesinde ise 70 ila 100 santim oldu.  Meteoroloji, kar yağışının Lefke, Yeşilırmak Güzelyurt, Aydınköy, Beşparmak, Alevkayası ve Lefkoşa’da etkili olduğunu duyurdu.