Giresun'da, son zamanların en sıcak günlerinin yaşanmasıyla birlikte vatandaşlar 2 bin 900 rakımlı Karagöl Yaylası'nda bulunan buzul göllerine girerek serinledi.

Bulancak ilçesine bağlı Karagöl Yaylası'nda bulunan buzul göllerine girerek serinleyen vatandaşlardan Sadık Murat Teker, Giresun'da 30-35 dereceyi bulan hava sıcaklığının nem oranın da fazla olması ile birlikte 40 derecelere kadar çıktığını belirterek kendilerini serinletmek için köy ve yaylalarda bulunan göletlere attıklarını söyledi.

Karagöl Yaylası'nda bulunan ve yazın bile karlar ile kapılı olan buzul göletlerine girerek serinlediklerini belirten Teker "2 Bin 900 rakımlı olan ve etrafı ağustos ayı olmasına rağmen hala karla kapılı olan, buzul gölüne girdik. Su yaz ayının ortasında olmamıza rağmen tabiri caizse, buz gibiydi. Bu suya girmek gayet iyi geldi. Bu sıcak havalarda, yapılabilecek en güzel şeyi yaptığımıza inanıyorum ve burayı herkese öneriyorum mutlaka gelinmesi, görülmesi ve gezilmesi gereken doğa harikası bir yer" ifadelerini kullandı.