Lirik Şiir Grubu, Sicilya’da şiir dinletisi gerçekleştirdi, bir takım kültür temaslarında bulundu.

Grup üyeleri Cemay Onalt Müezzin, Serkan Soyalan ve Yıltan Taşçı’nın katıldığı etkinlik, Sicilya’nın Siracusa ilinde bulunan tarihi Reimann Villası’nda gerçekleşti.

Gruptan yapılan açıklamaya göre, etkinlikte ağırlıklı olarak Kıbrıslı Türk şairlerin şiirlerini seslendiren Lirik Şiir Grubu, şiirlerde Türk edebiyatından Nazım Hikmet, Atilla İlhan ve Özdemir Asaf’a da yer verdi.  

Lirik Şiir Grubu ile Sicilya Türkiye Fahri Konsolosluğu işbirliğinde düzenlenen etkinliğe Sicilya’nın Fahri Konsolosu Domenico Romeo, Sicilyalı Sanat Eleştirmeni Raimondo Raimondi, Sicilya Kültür, Sivil Meclisi Üyesi Mariateresa Asaro, Şair Enza Giuffrida Carlo Morrone,Şair Corrado Peter, Şair Catanese Davide Crimi ve Avrupa Derneği Başkanı Giacinto Avola’nın yanında birçok dernek ve sivil toplum örgütünden özel davetli sanatseverler katıldı. Etkinliği ayrıca Sicilya’da bulunan az sayıda Türk vatandaşı da izledi.

Lirik Şiir Grubu adına konuşan grup üyesi Serkan Soyalan, etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti. Soyalan konuşmasında ayrıca, önceki gün hayatını kaybeden İtalyan yazar Umbero Eco’yu andı.

Türkçe şiirleri Lirik Şiir Grubu üyelerinin seslendirdiği etkinlikte, İtalyanca tercümeleri de İtalyan şairler seslendirdi.

Raimondo Raimondi’nin sunuculuğu yaptığı gecede ayrıca Sicilyalı şiir grupları Poetaretusei 432 ve Il Salotto Di Zane de şiirleriyle yer aldı.

Etkinliğin sonunda Lirik Şiir Grubu, Kıbrıs’ın geleneksel şarkılarını da seslendirdi.
Dinleti, Siracusa basınında geniş yer buldu.

Lirik Şiir Grubu ayrıca Sicilya’nın Türkiye Fahri Konsolosu Domenico Romeo’yu da ziyaret etti. Görüşmede karşılıklı hediye takdiminde de bulunuldu.

Şiir Grubu ayrıca, Sicilya temasları kapsamında başta ünlü İtalyan ressam Caravaggio’nun eserleri olmak üzere, birçok sanatsal müzeyi ziyaret etti.

1456399261.jpeg

1456399262.jpg