Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi, ülkemizde kadına yönelik şiddet olayları günden güne artarken, bugüne kadar şiddet gören kadınların korunmasına yönelik bir devlet politikası olmamasının, Kadın Sığınma Evleri'nin açılmamasının, yaşadığımız yüzyılda kabul edilebilir olmadığını vurguladı.

TDP TOCEK, 8 yıldır tamamen gönüllülük üzerine çok zor şartlar altında yürütülen, ancak devletin sahip çıkmaması nedeniyle kapatılmak zorunda kalan Kadın Sığınma Evi'nin yeniden hayat bulması adına, sosyal belediyecilik bilinci ve sorumluluğu ile hareket eden Lefkoşa Türk Belediyesi'nin (LTB) Kadın Sığınma Evi açma proje ve çalışmasını bir umut olarak gördüğünü ve desteklediğini yineledi.

TDP TOCEK bu doğrultuda, LTB Kadın Sığınma Evi'nin ihtiyaçlarına katkıda bulunmak, aynı zamanda kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, devleti de göreve davet etmek amacıyla; “Şiddete Meydan Oku” isimli kitap satışı kampanyası düzenleme kararı aldı. Kampanya süresince iyi durumda yeni veya ikinci el kitaplar toplanacak, ardından da organizasyon komitesi tarafından belirlenecek bir tarihte, toplanan kitapların satışı gerçekleştirilecektir. Satıştan elde edilen tüm gelir 'LTB Kadın Sığınma Evi'ne bağışlanacaktır. 

Kadına yönelik şiddete dur demek isteyen, bu konuda yapılan çalışmalara katkı koymak isteyen tüm birey ve örgütlerin kampanyaya destek olmaya davet edildiği TDP-TOCEK açıklamasında, "Ben' değil 'Biz' diyerek yola çıktığımız bu kampanyada, tüm bireyler, demokratik kitle örgütleri, dernek, sendika ve kuruluşlarla ortak ve paydaş olmaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek isteriz" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada ayrıca, organizasyon planlaması için yapılacak olan toplantının, 4 Ağustos Perşembe Günü saat 19.00`da TDP Merkez binasında gerçekleştirileceği de belirtildi.