Yağmur sularının tehlike yarattığı Başkent Lefkoşa’da Dr. Küçük Bulvarı’nın Atatürk Stadyumu ile Kıbrıs gazetesi yanındaki trafik ışıkları arasındaki bölümü çift yönlü trafiğe kapandı.

Cumartesi günü yaşanan ve birçok yerde su baskınlarına yol açan yağışlı havanın ardından bugün öğleden sonra da yağışlı hava, fırtınayla birlikte geldi.

Devletin ilgili birimlerinin temsilcilerinden oluşturulan kriz masası, yağmur ve fırtına yüzünden zor durumda kalan vatandaşlara yardım etmek için çalışma başlattı.

TAK muhabirinin Polis Basın Subaylığı’ndan aldığı bilgiye göre, bazı araçlar yollarda mahsur kaldı, bazı ev ve işyerlerini su bastı. Fırtına yüzünden bazı çatılar, tabelalar uçtu.

Lefkoşa’nın ana arterlerinden biri olan Atatürk Stadyumu ile Kıbrıs gazetesi yakınlarındaki trafik ışıkları arasında kalan yol su baskını yüzünden trafiğe kapatıldı. Özellikle Sanayi Bölgesi ve Doktoroğlu mağazasının bulunduğu bölüm yağıştan olumsuz etkilendi.

Diğer ana yollarda ise sıkıntı olmadığı belirtildi.

LTB Müdür Muavini Gülev Sıdal yaptığı açıklamada, bugünkü yağışlardan Doktoroğlu mağazasının önünde biriken suların oluşturduğu sorunun giderilmesi için LTB ekiplerinin olay yerinde yürüttüğü çalışmaların sürdüğünü belirtti.

METEOROLOJİ AÇIKLADI: EN ÇOK YAĞIŞ SANAYİ BÖLGESİNE

Öte yandan TAK muhabirinin Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran’dan aldığı bilgiye göre, bugün öğleden sonra en fazla yağışı metrekareye 31.2 mm ile Lefkoşa Sanayi Bölgesi aldı.

Yağışlı hava kütlesinin Güzelyurt Kalkanlı bölgesinden başladığını, Kuzey Sahil Yolu ve özellikle YDÜ, Lefkoşa’nın kuzeyi, Hamitköy, Haspolat boyunca devam ettiğini anlatan Raif İler Buran, daha sonra Beşparmak Dağları- Kantara üzerinden adayı terk ettiğini söyledi.

Kuvvetli rüzgarın da etkili olduğunu kaydeden Buran, yağışların birkaç gün daha süreceğini bildirdi.

Buran’ın verdiği bilgiye göre, yağışların mm/metrekare cinsinden bölgelere göre dağılımı şöyle:

“Lefkoşa Sanayi Bölgesi 31.2, YDÜ 22.3, Taşpınar 21.6, Girne 19.2, Geçitkale 18.1, Girne Boğaz 12.6, Alevkaya 11.3, Türkeli 10, Güzelyurt 8.7, Gemikonağı 6.3”

1413214602.jpg

1413214580.jpg

1413214569.jpg

1413214615.jpg