Kartal'da sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sonrası çok sayıda ev kullanılamaz hale gelirken, bazı iş yerlerinin deposu, araçlar ve alt geçitler sular altında kaldı.

İstanbul Kartal'da sabahın erken saatlerinde başlayan şiddetli yağmur hayatı adeta felç etti. Yaklaşık 1 saatlik yağmurun sonucunda apartmanların zemin katlarını su basarken, bazı evler de kullanılamaz hale geldi. Yağmurdan işyerleri ve araçlar da nasibini aldı. Bazı iş yerlerinin deposu sular altıda kalırken, altgeçitler de su baskını nedeniyle ulaşıma kapatıldı. İstinat duvarları ise yağmurun etkisine dayanamayarak yıkıldı.

EV, İŞYERLERİ VE ALTGEÇİDİ SU BASTI, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Kartal Atalar Mahallesi'nde şiddetli yağmur nedeniyle vatandaşların evlerini su bastı. Bir apartmanın zemin katında oturan vatandaşların eşyaları, aniden bastıran yağmur nedeniyle sular altında kaldı. Evleri tamamen kullanılamaz hale gelen vatandaşlar sokakta kaldı.

Evini tamamen su basan Efkan Aslan, "Saat 03.00 civarı sahura kalktık. Ondan sonra ailem yattı bende vakit geçirmek için televizyon izliyordum. Saat 05.00 sıralarında gök gürlemeye başladı ardından ailem dışarıya bakmamı söyledi. Bir baktım ki pencelerden sular yükselmeye başlıyor. Oradan yağmur bastırınca burada da kanal tıkanınca istinat duvarı yıkıldığı için bahçenin etrafından gelerek camları kıran su evin içine doldu. Ben yani evden sadece cep telefonumu kurtardım. Sadece ben değil buradaki herkes mağdur, benim evim ve eşyalarım gitti ben nerede kalacağım?" dedi.

Öte yandan şiddetli yağmur nedeniyle Atalar altgeçidi tamamen suyla dolarken, Üsküdar Caddesi üzerindeki kaldırımlar da yıkıldı. Caddenin ve altgeçidin su dolduğu gören Sezai Açık da, "Felaket oldu. Yağmur yarım saat daha devam etse idi her tarafı götürecekti. Sadece 5 dakika yağdı ama yarım saat devam etse idi her yer gitmişti" ifadelerini kullandı.

Şiddetli yağmurdan iş yerleri de nasibi aldı. İş yerlerinde depo olarak kullanılan bölümler tamamen yağmur sularıyla doldu. Büyük ölçüde maddi zarara uğrayan vatandaşlar yetkililerden yardım istedi. İş yerinin deposunu su basan Rüstem Büyükeski de, "Sabah geldiğimiz de her yer su altındaydı. Yukarıdan aşağıya gelen su bizim deponun kapısını patlatarak içeriye girdi. Bundan ötürü depomuzu su bastı. Suyu tahliye ettikten sonra hasar tespit çalışması yapacağız" şeklinde konuştu.

İş yerini su basan Eyüp İnkün de, "Saat 08.00 sıralarında geldim. Geldiğimde bütün makineler yerdeydi. Nereden baksam 10 bin lira zararım var. Her yer rezil biçimde, 1 saatlik yağmurun neticesi bu oldu" dedi.

Candan Soydan ise, "Dükkanı açmaya geldiğim de bir şokla karşılaştım. Nasıl olduğunu bende bilmiyorum. Yan taraftaki binanın deposu dolunca oradaki sularda buraya gelmiş. Nereden baksan 20 bin lira civarında zararım var" diye konuştu.

ÇÖP KONTEYNIRLARI SÜRÜKLENDİ, ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Kartal Atalar Mahallesi Üsküdar Caddesi'nde bir anda bastıran yağmur nedeniyle araçlarda cadde üzerinde mahsur kaldı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, yağmurun etkisiyle çöp konteynırları sürüklenirken, caddeden geçen çok sayıda minibüs, otobüs ve otomobil mahsur kaldı. Suyun yüksekliğine aldırmayan bir vatandaş ise suyun içine girerek karşıdan karşıya geçti.

Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri tahliye çalışmalarını sürdürüyor.