Sonuç CEVİZCİ

Kuzey Kıbrıs genelinde son iki gündür etkili olan yağışlı hava ve fırtına dün gece Akdeniz Köyünde maddi hasara yol açtı. Akdeniz köyünde yaklaşık yarım saat etkili olan şiddetli yağmur köy sakinlerini perişan etti.

Fırtına ile birlikte seyreden yağmur köydeki elektrik tellerini koparak köyün bir kısmının karanlıkta kalmasına neden oldu. Şiddetli fırtına ve yağmurla birlikte evleri su bastı, çatıdaki depolar ve bazı evlerin çatıları uçtu. Köydeki bazı hayvan sahiplerinin ağılları da fırtınadan zarar gördü. Ağılların damları uçtu, mandıraları sular bastı. Rüzgarın etkisi ile ağaçlar da kırıldı. 

Bozalan: Sular sel oldu…
Akdeniz Köyü Muhtarı Tarık Tarkan Bozalan, Diyalog muhabirine verdiği bilgide, bugüne kadar tarihin görülmemiş afadın yaşandığını söyledi. Yağmur ve fırtınanın birden bastırdığını, kısa sürede elektrik tellerini kopması ile köyün bir kısmının elektriksiz kaldığını, evlerini su basan vatandaşların mağdur olduğunu belirtti. Tarık, “Neyse ki insanlarımıza bir şey olmadı” diyerek köyün sular içinde kaldığını sabah saatlerinde ortaya çıkan mağduriyet ve zararın netleşeceğini kaydetti.