Sigorta Bilgi Merkezi Müdürü Ceyhun Güçver yaptığı yazılı açıklamada, Sigorta Bilgi Merkezi’nin 1 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, merkezin esas kuruluş amaçlarından birinin de sigorta sistemine güvenin artırılması olduğunu kaydetti.

Güçver, bu amaç doğrultusunda Sigorta Bilgi Merkezi tarafından uygulanan hasar zamları ve indirimlerin tüm sigortalılara eşit ve adil bir şekilde uygulandığını kaydetti.

Sigorta Bilgi Merkezi’nin tamamen bağımsız bir kurum ve anlık olarak online hizmet verdiğine dikkat çeken Güçver, “Kurumun yönetimi; Polis Trafik Müdürü, Bakanlık temsilcisi ve kendi alanlarında uzman üç üyeden oluşmaktadır. Sistem, KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği'ne üye şirketler tarafından ciddi çalışmalar yapılarak büyük bir imtiyazla halkımıza çağdaş bir hizmet vermektedir” ifadelerini kullandı.

Güçver, Sigorta Bilgi Merkezi’nin tüzük gereği her yıl denetlenmekte olduğunu, sigorta yöneticisine hazırlanmış ekranlar sayesinde internet üzerinden tüm sigorta şirketlerinin ve Sigorta Bilgi Merkezi'nin uygulamalarını dilediği zaman denetleme imkanı sunulduğunu ifade etti.

Sigorta Bilgi Merkezi sayesinde olmayan kazayı veya kapsamayan bir hasarı poliçe kapsamına sokmaya çalışılması gibi hasar suiistimallerinin engellenmesi nedeniyle asılsız yayınların yapıldığı kanısında olduklarını dile getiren Güçver, Sigorta Bilgi Merkezi olarak yapılan işlerin doğruluğundan ve uygulamaların adil olduğundan hiç şüphesiz emin olduklarını kaydetti.

Güçver, sigortalıların, bilinçsizce yapılan konuşmalara ve/veya yazılara müsamaha göstermemelerini de istedi.