Gündem Kıbrıs Özel

7 Kasım 2014’de Lefkoşa-Gazimağusa anayolu İnönü kavşağında bir anlık dikkatsizlik sonucu direksiyon hakimiyetini kaybedip kaza yapan Çavuşoğlu yoldan çıkıp arabasıyla 4 takla attı.

Kaza sonrası Arabanın full sigortasını çıkaran şirket olan Anadolu Sigorta, Çavuşoğlu’na hasar tesbiti için mahkeme sonucunun beklenmesi gerektiğini bildirdi.

Bir süre sonra gerçekleşen mahkemeye sonucunda, kaza nedeniyle sadece dikkatsiz sürüş cezası aldığını aktaran Çavuşoğlu, ne olduysa mahkemeden sonra olduğunu bildirdi.

Çavuşoğlu Mahkemenin 30 Ocak’ta sonuçlandığını ve ilgili tüm evrak ile belgelerin Anadolu Sigorta’ya teslim edildiğini söylerken, sigorta şirketinin kendisine 9 Şubat’da geri dönüş yaptığını ve aracın hasar tesbitinin yapılması için garaja çekileceği bildirildiğini belirtti. Şirketten hasar tesbitinin yapılması amacıyla aracının kendi istediği bir garaja çekilmesi talebinde bulunan Çavuşoğlu, sigorta şirketinin kendisine “Zaten size paranızı ödeyeceğiz sizi hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz, o yüzden şirketi daha fazla zarara sokmamak için arabanız bizim belirleyeceğimiz garaja çekilecek” cevabı verdiğini söyledi.

Oyaladıkça oyaladılar

Aracın hasar tesbiti için Anadolu Sigorta’nın belirlediği bir garaja çekildikden sonra, hiçbir geri dönüş almadığını belirten Çavuşoğlu şirketi her aradığında “expertiz raporunu bekliyoruz” cevabı aldığını. 15 gün sonraysa Anadolu Sigorta Lefkoşa Merkez’i aradığında “Sizin ödemenizi yapmayacağız isterseniz bizi mahkemeye verin” cevabını aldığında şok geçirdiğini belirtti

Anadolu Sigorta’yı mahkemeye veriyor

Yaşadığı bu acı tecrübenin ardından avukatına şirketi dava etmesi için gerekli belge ve talimatları verdiğini belirten Çavuşoğlu, “Anadolu Sigorta’nın sözde büyüklüğü ile karşı karşıya kaldım. O yüzden tüm vatandaşlarımıza sigorta çıkarırken karşınızda muhattap bulabileceğiniz şirketleri tercih edin” uyarısında bulundu.

Anadolu Sigorta açıklama yaptı:

Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz Anadolu Sigorta Şirketi ise aşağıdaki açıklamayı yaptı:

"Şirketimiz, konu trafik kazası ile ilgili olarak Münür Çavuşoğlu isimli şahıs aleyhine ikame edilen ceza davasının sonucu hakkında araştırma yaptı. Mezkur trafik kazasının meydana gelmesinin hemen akabinde olay yerine gidip Münür Çavuşoğlu isimli şahsa alkol testi yaparak % 131 alkol tespit eden tahkikat memuru ile görüştük. Münür Çavuşoğlu isimli şahıs aleyhine Gazimağusa Kaza Mahkemesine ikame edilen trafik davasına konu alkol ithamının, alkol tespiti yapan ilgili tahkikat memurunun şahadetine başvurulmadan geri çekildiğini öğrenmiştir.

Bu bilginin tarafımıza iletilmesinin ardından Şirketimiz, KKTC'deki yasal mevzuat uyarınca hukuk davası ikame edip Münür Çavuşoğlu isimli şahsın alkolünü ispatının etme hakkı halen saklıdır. Dolayısı ile ikame edilecek hukuk davasının ve bilhassa polis şahadetinin ardından Şirketimiz gerekli işlemleri yapacaktır."

10956635_10155283911490195_247663737_n.jpg

11007447_10155283911235195_380972755_n.jpg