Zorkun Taşer

Gönyeli’nin Yenikent bölgesinde çalışan Şeniz Uluç isimli vatandaş, dün öğleden sonra binmek için yanına gittiği aracının ön paneli, sis lambaları ve sıcaklık termometresinin çalındığını görünce büyük şok yaşadı. Yaklaşık 10 yıl önce satın aldığı Seat Toledo marka aracından parçalarının çalındığı fark eden Uluç, ilk başta telaşla makinistine gitti. Daha sonra suçu işleyenlerin bulunabilmesi için polise başvuran Uluç, şimdi aracının parçalarını çalan kişi veya kişilerin bulunabilmesini bekliyor.

10 yıldır kaza yapmadı, 10 dakika da soydular

10 yıl boyunca bir kez bile aracıyla kaza yapmadığını, ama hırsızların 10 dakika da aracını soyduğunu söyleyen Şeniz Uluç, “Bu işi bilen biri yaptı. Aracın parçaları İspanya’dan getiriliyor. Parçaların gelmesi 15 gün aldığı için beklemeyi istemeyen biri herhalde çaldı. Aracın sadece sis lambalarını değil, ızgaralık ve sıcaklık termometresi ile birlikte çalındı” dedi.

“Evime girilmiş kadar hissettim”    

Aracın parçasını çalan kişi veya kişilerin bulunabilmesi için polise de başvuran Şeniz Uluç, “Arabamın parçası çalındı, sanki evime girilmiş gibi hissettim. Şikayetçiyim. Hırsızların bulunup adalate teslim edilmesini istiyorum” dedi.

“Yenikent gibi işlek ve güvenli bir bölgede bunun başıma gelmesi ne kadar güvendeyiz sorusunu akla getiriyor” diyen Uluç, memelekette huzurun her geöçen gün bozulduğunu kaydetti.