Şike davasında aldığı 3 yıl 4 ay hapis cezası nedeniyle bir süredir cezaevinde bulunan futbolcu menajeri Özden Aslan'ın yeniden yargılanmasına karar verildi. Bilirkişinin, "TFF'nin kamu kurumu değil özel hukuk ağırlıklı bir statüye sahip olduğu" şeklindeki raporu ile yeniden yargılanmasına karar verilen Aslan tahliye edildi.

Futbolda şike iddialarına ilişkin ana davada "kamu görevlisine rüşvet vermek" suçundan 3 yıl 4 ay cezasına çarptırılan ve cezasının onanmasının ardından bir süredir cezaevinde bulunan Aslan yeni delillerin ortaya çıkmasıyla tahliye edildi.

Eski özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Şike iddialarına ilişkin davada futbolcu menajeri Özden Aslan, TFF Profesyonel Futbolcu Tescil İşleri Müdürü Haldun Şenman'dan" futbolcu temsilciliği" ve "menajerlik sınav"ı sorularını rüşvet karşılığı aldığı iddiasıyla 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Aslan'a verilen cezayı onayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi rüşvet aldığı iddia edilen TFF görevlisi Haldun Şenman'ın aldığı cezayı ise alt sınırdan verilmediği gerekçesiyle orantısız bularak bozmuştu.

"BİLİRKİŞİNİN "TFF KAMU KURUMU DEĞİL" RAPORU YENİDEN YARGILAMA YOLU AÇTI"

Özel yetkili mahkemelerin kapatılması ve telefon dinlemelerine ilişkin yapılan yasal düzenlemelerin arından aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ında bulunduğu bazı isimlerin yeniden yargılanmasına karar verilmişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülen Şike davasının geçtiğimi hafta görülen celsesinde yeni bir bilirkişi raporu ulaştı. Mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda TFF'nin kamu kurumu değil özel hukuk ağırlıklı bir statüye sahip olduğu ifade edilmişti.

Bu rapor üzerine Özden Aslan'ın avukatları "kamu görevlisine rüşvet vermek"ten ceza alan müvekkillerinin durumu ile ilgili ortaya yeni delilleri çıktığını ve yeni bir hukuki durum tespit edildiğini belirterek mahkemeye başvurdu. Avukatlar, TFF'nin kamu kurumu olmadığının tespit edildiği için Aslan'a yönelik suçlamanın temelden sarsıldığını, yeni ortaya çıkan delil ve hukuki durum çerçevesinde Aslan'ın tahliye edilerek yeniden yargılanmasını talep etti.

"YENİDEN YARGILAMA VE TAHLİYE"

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi yeniden yargılama talebini reddetti. Avukatların itirazı üzerine dosya bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu mahkeme tarafından yapılan değerlendirmede Haldun Şenman'ın durumunda ortaya çıkan yeni delilin Özden Aslan'ın hukuki durumunu etkileyeceğinin de kuşkusuz olduğu, Şenman'ın beraat etmesi durumunda halen aldığı hapis cezasının infazını çeken Özden Aslan'ın haksız yere hapis yatacağı ve telafisi güç zararlara uğrayacağı gerekçe gösterilerek oy birliği ile infazın durdurulması ve yargılamanın yenilenmesine karar verdi. Mahkeme kararlar birlikte Özden Aslan'ın tahliyesine karar verdi.