Devrim Demir

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi ekipleri, alınan bir ihbar üzerine Doğanköy’de ve Karmi’de Türkiye’den iş kurma izinli olarak KKTC’de bulunan Bahadır Akkaya’nın kalmakta olduğu eve baskın gerçekleştirdi. Narkotik ekiplerinin baskın gerçekleştirdiği evde ise uyuşturucunun yanı sıra 2 adet silah ve yüzlerce mermi ele geçirildi.

Operasyonu genişleten ekipler, aynı gün uyuşturucu satıcısını da Girne’de tespit ederek tutukladı.

Biri bayan dört kişi dün tutukluluk talebiyle Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın yeni olduğuna ve bulunan emarelerin ciddiyetine dikkati çekerek zanlıların 3’er gün soruşturma amaçlı poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

asim-ozkayim.jpg

Evde yok yoktu

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis memuru Cemal Ramiz mahkemede verdiği ifadede zanlı Bahadır Akkaya, Güler PirBudak, Mevlana Şems Çankaya ve Asım Özkayım’ın kanunsuz uyuşturucu madde “Alma”, “Tasarruf” ve “Verme”, “Yetkili makamdan özel izinsiz ve kayıtsız ateşli silah” ve “Patlayıcı madde tasarrufu” suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Cemal Ramiz, Doğanköy’de önceki gün saat 16.00 sıralarında alınan bir ihbar üzerine Ak Evler Vilları No:3 adresine baskın düzenlediklerini söyledi.

Ramiz, evde yapılan aramada 22 gram hintkeneviri, kağıt para üzerinde kokain, 1 adet Makarov marka 9 mm çapında kuru sıkı tabanca ve boş şarjör, 1 adet Astra marka 7.65 mm çapında tabanca ve içerisinde 7 adet MKE marka 7.65 mm’lik canlı mermi olan şarjör, 9 adet Mirage marka canlı fişek, 49 adet MKE marka 7.65 mm’lik mermi ile 229 adet MKE marka 9 mm’lik mermi ele geçirdiklerini kaydetti.

Zanlı Güler Pirbudak ve Bahadır Akkaya’nın gözaltına alındığını belirten polis, aynı gün zanlıların Doğanköy’de Emtan Tower Sitesi B Blok Kat 6 Daire 601 numaralı adreste de arama yaptıklarını ifade etti.

Soruşturma memuru yapılan aramada evde misafir olarak bulunan zanlı Mevlana Şems Çankaya’nın tasarrufunda şeffaf naylona sarılı 2 gram ağırlığında hint keneviri bulduklarını söyledi.

bahadir-akkaya-1024x461.jpg

Tabancanın biri ülkeye gizli sokuldu

Soruşturmayı yürüten polis memuru, yapılan soruşturmada 1 adet Makarov marka 9 mm çapında kuru sıkı tabanca ve boş şarjör’ün 2009 yılında KKTC’ye kanunsuz yollardan sokulduğu yönünde zanlıların ifade verdiğini belirtti.

Satıcı uyuşturucu ile yakalandı

Bahadır Akkaya, Güler Pirbudak, Mevlana Şems Çankaya’nın polise verdiği gönüllü ifadede söz konusu uyuşturucu maddeleri Nisan ayında, Asım Özkayım’dan hintkeneviri’yi 5 gram, kokaini ise 1 gram olarak aldıkları yönünde ifade verdiklerini belirten Ramiz, zanlı Özkayımın’da aynı gün Girne’de tespit edildiğini kaydetti.

guler-pirbudak-1024x461.jpg

Soruşturma memuru tutuklanan Asım Özkayımın’da üzerinde yapılan aramada ise, 20 gram hintkeneviri ele geçirildiğini belirten polis soruşturmanın devam ettiğini kaydetti.

Alınması gereken ifadelerin olduğunu belirten polis memuru Cemal Ramiz, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün daha tutuklu kalması talebinde bulundu.

Emareler Narkotik’te sergilendi

Narkotik ekiplerinin gerçekleştirmiş olduğu başarılı operasyonun ardından ele geçirilen tabancalar, uyuşturucu ve yüzlerce mermi dün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde basına sergilendi.

1s-001.jpg