Başkent Lefkoşa’da önceki gün akşam saat 21.30 sıralarında Osmanpaşa Caddesi üzerindeki Corner Pub isimli işletmenin önünde, Kemal Getirmez’i, kendisi aleyhinde konuştuğu gerekçesiyle yüzüne yumruk vurup ciddi şekilde darp eden 32 yaşındaki Ahmet Cengiz hala bulunamadı.

Polisin verdiği bilgiye göre, Kemal Getirmez’i darp ettikten sonra tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu kuru sıkı tabancayı Kemal Getirmez ve Mustafa Gargınsu’nun üzerine doğrultup gelişi güzel beş el ateş ettikten sonra olay yerinden kullanımında bulunan araç ile ayrılan Ahmet Cengiz polis tarafından aranıyor.

Olay nasıl olmuştu?

Ülke genelinde büyük infial uyandıran olay şu şekilde gerçekleşmişti, “Başkent Lefkoşa’daki Corner Pup isimli işyerinde iki genç arasında, birbirleri hakkında dedikodu yaptıkları gerekçesiyle yaşanan tartışma önce kavgaya ardından da silahlı güç gösterisine dönüştü.

Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Irak uyruklu Ahmet Cengiz isimli öğrenci, barda tartıştığı Kemal Getirmez’in kafasına bira şişesi ile vurarak darp etti.

Barın güvenlik görevlileri tarafından yaka paça dışarıya atılan Ahmet Cengiz arabasına doğru ilerledi. 

Herkesin arabasına binip gideceğini tahmin ettiği Ahmet Cengiz, elindeki silahla aşağıya indi ve gelişigüzel havaya ateş etmeye başladı.

Bölgede, büyük korku ve paniğin yaşanmasına neden olan olaydan sonra Ahmet Cengiz tekrar arabasına binerek hızla olay yerinden uzaklaştı.