Siirt'teki patlamada şehit olan jandarma er Mehmet Halil Barkın, memleketi Şırnak'ın Silopi ilçesinde, gözyaşları eşliğinde toprağa verildi. Şehidin cenazesinde Kürtçe ağıtlar yankılandı.

Siirt'in Pervari-Şirvan karayolu üzerinde, menfeze yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 8 askerden jandarma er Mehmet Halil Barkın için memleketi Şırnak'ın Silopi ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. 172'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Savaş Konak, Tuğgeneral Ufuk Ekinci, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. Helikopter ile getirilen şehit cenazesi, daha sonra omuzlarda taşınarak, tugay içerisindeki camiye getirildi. Cenaze, daha sonra defnedilmek üzere, Karşıyaka mezarlığına götürüldü. Mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, mezarlıktaki uğurlamaya, Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun yanı sıra, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer ile DBP ve HDP'li yöneticiler de dahil oldu.

Cenaze, daha sonra gözyaşları eşliğinde defnedilirken, Silopi'de şehit yakınlarının Kürtçe ağıtları yankılandı. Cenaze defnedildikten sonra şehidin tabutu üzerindeki Türk bayrağını alan Tuğgeneral Ufuk Ekinci, bayrağı öptükten sonra, baba Mehmet Sait Barkın'a teslim etti.