Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, dün kaymakamlık tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağının bugün kaldırılmasıyla birlikte ilçenin çatışma yaşanmayan mahallelerinde hayat normale döndü. İlçede, son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle yaklaşık 6 bin kişinin göç ettiği belirtildi. HDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu heyet, ilçeye gelerek incelemelerde bulundu.

Silvan'da YDG-H'lıların hendek kazıp, eylem yapmaları nedeniyle dün ikinci kez ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasıyla birlikte ilçenin çatışmaların yaşandığı Tekel, Mescit, Selahattin ve Tekel Mahalleleri dışındaki bölgelerinde hayat normale döndü. Esnafların büyük bir çoğunluğunun yeniden kepenk açtığı ilçede, vatandaşlar evlerinden çıkmaya başladı. Çatışmaların yaşandığı mahallelerde ise sessizliğin hakim olduğu görüldü. İlçede, çatışmalar sırasında, Mescit mahallesinde bulunan tarihi Azizoğlu Konağı, roket mermisinin isabet etmesiyle hasar gördü.

"DAHA FAZLA İNSAN GİDEBİLİR"

İlçede, son günlerde yaşanan olaylar, sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar nedeniyle yaklaşık 6 bin kişinin göç ettiği belirtildi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Silvan Muhtarlar Derneği Başkanı Murat Ateş, özelikle çatışmaları yoğun yaşandığı üç mahallede yaşayan vatandaşların ilçe merkezini terk ettiklerini ifade etti. 5-6 bin civarında ailenin ilçeden ayrıldığını öğrendiklerini ileri süren Ateş, "Bu olaylar devam ederse daha fazla insan Silvan'dan gider ve 90 yıllarda yaşananlar dönülebilir. Biz bir an önce olayların sona ermesini istiyoruz" dedi.

"ARTIK SÜREÇTE ADIM ATILSIN"

Öte yandan, aralarında HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Feleknas Uca'nın da bulunduğu heyet, ilçeye gelerek incelemelerde bulundu. Çatışmaların yaşandığı mahalleleri gezen heyet, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek, bilgi aldı. Heyet adına açıklamalarda bulunan Aydoğan, vatandaşların taleplerinin görmezden gelinerek, sorunların çözülemeyeceğini belirterek, artık çözüm sürecinde adım atılmasını istediklerini ifade etti.

"BU İŞE ÇÖZÜM BULSUNLAR"

Mescit mahallesinde yaşayan 77 yaşındaki Remziye Sarılı ise, "Artık çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Biz barış istiyoruz. Ne polis, ne asker, ne gerilla ölmesin, analar ağlamasın. Biz barışı herkes için istiyoruz. Bir an önce bu işe çözüm bulsunlar" diye konuştu.

Silvan’da yasak kaldırıldı, hayat normale döndü

Silvan’da yasak kaldırıldı, hayat normale döndü

Silvan’da yasak kaldırıldı, hayat normale döndü