AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gaziosmanpaşa'da AK Parti Sandık Kurulu üyeleri ve müşahitlerinin eğitim toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Bozkır, "Eskiden 1001 gece masalları vardı, şimdi 1001 Kemal masalları var" dedi.

Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde akşam gerçekleşen toplantıda AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Sandık Kurulu üyeleri ve müşahitleriyle bir araya geldi. Toplantıya Bozkır'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Hüseyin Bürge, AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Mahmut Doğan ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve çok sayıda partili katıldı. Hüseyin Bürge, sandığın namus olduğunu söyleyerek, "Sandıkla ilgili olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığının tam tersini yapın. Merdiven çıkacaksanız, tersten çıkmayın. İkincisi sandığın üzerine oturmayın. Çünkü o tek partili dönemde bütün sandıkların üzerine CHP bayrağı astığı, üzerine oturduğu için eski Türkiye sanıyor. Yeni Türkiye'de sandıklar şeffaf, sandığın üzerine oturulmaz. Üçüncüsü ise oturursanız uyuyakalırsınız. AK Partililer sandık başında dimdik ayakta durur" dedi.

AB Bakanı ve AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Volkan Bozkır ise, AK Parti'nin en büyük kusurunun yaptıklarını ifade etmek istememesi olduğunu söyleyerek, "AK Parti tevazu sahibi. Oy yüzden yaptıklarını anlatmayı sevmiyor. Hâlbuki o kadar çok şey yapıldı ki onları devamlı anlatmak lazım" diye konuştu.

Bir kurumu yönetemeyen bir Türk vatandaşının hasbelkader CHP'nin genel başkanı olduğunu söyleyen Bakan Bozkır, "SSK'yı paralarıyla alıp yerin dibine batıran ve böyle bir dönem geçirdikten sonra insan içine çıkmaması gerektiği halde şimdi "Bana dört sene verin" diyen bir genel başkan. Eskişehir'de "üniversite harçlarını kaldıracağım" demiş. Biz onu kaldıralı üç sene oldu. Eskiden 1001 gece masalları vardı, şimdi "1001 Kemal masalları" gelmiş " dedi.

MHP'yi de eleştiren Bozkır, "Bu ülke cumhuriyet tarihinin en büyük krizini MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemde girdi. 42 milyar dolara mal oldu. O 42 milyar doları AK Parti ödedi" dedi. HDP'ye şirin çocuk dendiğini de belirten Bozkır, "Sanki 6-7 Ekim olaylarında halkı galeyana getirip, 50 kişinin canına kıyan bunlar değilmiş gibi şimdi diyorlar ki "biz başka olduk." Nasıl başka olduğunuz. Daha bu olaylar olalı bir sene bile olmadı" dedi.

Bu seçimin çok önemli olduğun söyleyen Bakan Bozkır, "Ya Türkiye daha ileri gidecek. 25 bin dolar kişi başına milli gelir olacak. Veya yine akbabalar gelecek. Kasadaki parayı üç senede bitirecek. Oy kullanmamız çok önemli. Sizlerin oyunu kullanması, akrabalarınızın, mahalledekilerin oy kullanması çok önemli. Çünkü bu seçimde yüzde 85'in üzerinde katılım olursa, bizim hiçbir şeyden endişe edecek durumumuz yok. O zaman biz kendi oyumuza bakıyoruz. Yüzde 50'ye yakın oy belki de daha fazla, İstanbul'da daha da fazla İnşallah alacağız. Ondan sonra kimin ne oy aldığı umurumuzda olmayacak. Zaten umurumuzda değil. Umurumuzda olmayan bir şey de umurumuzda olmayacak. Ondan sonra il başkanlığının çatısına çıkacağız. Ekranlarda diğerlerinin ağlar suratlarını görüp, zaferimizi kutlayacağız" dedi.