Açılışı  26 Eylül 2014 Cuma günü  saat 17:00 ‘da Kalkanlı Köy meydanında yapılacak olan 3. Kalkanlı Çakisdez Festivali’ne çok yoğun ilği olması bekleniyor.

Kültürümüze sahip çıkılması adına yapılan Çakisdez Festivaline katkıda bulunanlar her yıl artmaktadır. Güzelyurt Belediyesi ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampusu başta olmak üzere Girne Belediyesi, Dikmen Belediyesi, Alayköy Belediyesi  gibi adanın bir çok yerinden Belediyelerin desteklediği festival Kuzey Kıbrıs Çiftçiler Birliği,Kalkanlı Spor kulübü ve Kalkanlı muhtarlığının da desteğini almakta.Bu yılki festivale ülkemizin seçkin bir çok firmasıda sponsor olarak katkı koymuş bulunmaktadır.Festival komitesi, Festivale katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlara bir kez daha basın aracılığıyla teşekkür ederek, Kültür sanata yapılan yatırımın toplumumuza ve tüm kurumlarımıza fazlasıyla geri dönüş yapacağını belirtmiştir.

Festival boyunca Halk dansları , Modern dans gösterilerinin yanı sıra ,Çocuk Şenliği,Tavla turnuvası, tombala çekilişi,anıt zeytin ağaçlarına geziler ve mini hasat yarışması gibi etkinlikler konuklara  eğlenceli saatler yaşatacak.Bu Yıl Festival kapsamında Örge Volkan , Ayşegül Zayim,Grup Frekans,Grup Baria ,Grup Ev Yapımı gibi yerli sanatçı ve grupların yanı sıra LAÜ’de okuyan yapancı öğrencilerin kurduğu Grup Jaziez  ve Matronit sanatçılar Petro ve Monica  da konserleriyle Festivale renk katacaklar.

Festival boyunca açılacak standlarda satılacak yerel ürünlerin yanı sıra, Sandalye bağlama ,seramik yapımı, sele sepet köfün bağlama , çakisdez kırma ve yapımı Lapta işi,lefkara işi ve elek yapımı gibi etkinliklerde yer alacaktır.