Abbas Elmas

Girne’de sahte para tedavüle sürdükleri iddia edilen Ali M.A, Gökalp A, İbrahim Y ve Alican B dün Girne Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak tutuklandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli Polis Memuru Hüseyin Soyer, zanlı Ali M.A, Gökalp A, İbrahim Y ve Alican B’nin Aralık ayı içinde Girne’de meydana gelen “Sahte para tedavüle sürme”, “Sahtekarlıkla para temini” suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Zanlı Ali M.A’nın Beylerbeyi bölgesinde bir markete 2 adet 100 TL’lik sahte banknotları vererek tedavüle sürdüğünü açıklayan Polis Memuru Soyer, tüm zanlıların Girne’de tespit edilerek gözaltına alındığını ve üzerlerinde yapılan armada 5 adet daha sahte 100 TL’lik sahte banknot tespit edilerek emare olarak alındığını belirtti.

Zanlılar aleyhinde başlatılan polis soruşturmasının henüz çok yeni olduğunu ve zanlıların tedavüle sürdükleri sahte banknotları hangi marketlerde harcadıklarıyla ilgili araştırma yapılacağını kaydeden Soyer, kayıp Emrelerin ve aranan şahısların olduğuna dikkat çekerek tüm zanlıların da ilk etapta 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlıların itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıç Fügen Ulutekin, zanlıların olayla bağlantılı olabileceklerine bulgu yaparak yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından zanlıların 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını emretti.