Net Turistik Hizmetler Ltd. ile Alsancak Belediyesi arasındaki tartışmalara her gün bir yenisi ekleniyor. Bu kez de Net Holding yetkilileri tarafından, halkın Mare Monte Plajı’na tek ulaşım yolu içerisine toprak dökülerek plaja girişi engellenmeye çalışıldı. Halk şu anda plaja yaya olarak ulaşabiliyor. 

Ceren ÖZBİL

Net Holding’in halkın Mare Monte Plajı’na tek ulaşım sağlayabildiği yolu yıkmak ve Alsancak Belediyesi’nin plajda bulunan restoranda başlattığı tadilat çalışmalarını durdurmak için açtığı ara emri davası da önceki gün 21 Mayıs’a ertelendi.

“Bizim kavgamız Merit Otel’e değil”

Alsancak Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, başlattıkları mücadelenin halkın elinde tek kalan plaj olan Mare Monte Plajı için olduğunu ve kavgalarının Merit Otel’le olmadığını belirtti. Ancak Merit Otel’in bu mücadeleyi kendilerine karşı algılayarak olayın içine girdiğini kaydeden Ataser, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

“Merit Otel içerisinde de kaçak yapılar var”

Merit Otel içerisinde de kaçak yapılar olduğunu belirten Ataser, denizin içine oturma yerleri yapıldığını söyledi. Ataser şu şekilde konuştu:

“Merit Otel tarafından yapılan birçok kaçak yapı vardır. Bunlardan bir tanesi denizin içerisine yapılan oturma yerleridir. Kimsenin böyle bir izin verme yetkisi yoktur.  O yüzden izinli olduğunu söylemesinler.”

“Kaymakamlık görmezden geliyor”

Girne Kaymakamlığı’nın Net Holding’in Mare Monte Disko’yu yıkmasını, kaçak yapılar yapmasını görmezden geldiğini kaydeden Ataser, ancak kendilerine plajda bulunan restoranda başlattıkları tadilat çalışmalarını durdurmalarını söylediğini belirtti. Ataser, “Kaymakamlığa defalarca şikayette bulunduk. Ancak ilgilenen olmadı. Hep görmezden geldiler” dedi.

“200 bin TL bize borçları var”

Ataser, Merit Otel’in bir yandan sürekli sanatçılar getirirken diğer yandan Alsancak Belediyesi olan borcunu hala ödemediğini hatırlattı.  Merit Otel’in konaklama ücreti olarak Alsancak Belediyesi’ne 200 bin TL borcu olduğunu belirten Ataser, “Biz alacağımızı istediğimizde paramız yok diyorlar. Ancak pahalı sanatçıları getirmeyi biliyorlar” dedi.

“Tüm belediyeler aynı mücadeleyi başlatmalı”

Alsancak’ta başlayan bu mücadelenin aslında tüm halkı ilgilendiren bir mücadele olduğunu belirten Ataser, bütün vatandaşlardan destek istedi. Ataser, bu konuda Lapta ve Çatalköy Belediye başkanları ile görüşüp destek aldığını ancak tüm halk ve hükümet yetkililerinden de beklediğini anlattı.

dscn3636---copy.jpg

foto001---copy.jpg