Girne-Alsancak bölgesinde faaliyet gösteren bir otelin deposundan 18 bin TL değerinde bakır kablo çalan zanlılar Fatiş Şen ile Kemal Tarahonlu hakkındaki soruşturma tamamlandı. Soruşturma amaçlı 3 gündür tutuklu bulunan zanlılar dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların çaldıkları kablonun ise tasarruflarında bulunduğu belirtildi. 

Zanlılar hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, 1 Nisan tarihinde Alsancak’ta faaliyet gösteren bir otelin depo sorumlusunun Lapta Polis Karakolu’nun telefonla arayarak, otelin açık stok alanında bulunan 108 metre uzunluğundaki 18 bin 140 TL değerindeki yer altı kablolarının çalındığını bildirdiğini söyledi. 

Polis, şikâyet üzerine soruşturma başlatıldığını, zanlıların tespit edilerek tutuklandığını açıkladı. Zanlıların ifade verip suçlarını kabul ettiklerini belirten polis, soruşturmanın tamamlandığını, çalınan kabloların bulunduğunu belirterek zanlıların teminata bağlanmasını talep etti. 

Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında tutuksuz yargı kararı verdi. Zanlılar birer kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması, 2 bin TL nakit teminat ve yurt dışına çıkış yasağı şartları ile yargılanıncaya kadar serbest kaldı.