Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan 35 yılllık marangoz, seyyar satıcıların arabalarının kötü görünümü ve Cumhurbaşkanı'nın yerli otomobil çağrısından hareketle, "Dombili Simit" isimli seyyar yerli araba üretti.

Yaklaşık 2 ay önce arkadaşı Emrah Okuyucu ile birlikte ceviz ve ıhlamur ağaçlarından seyyar araba yapma çalışmalarına başlayan ve seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunmak isteyen Marangoz Sedat Şeker, aracı seçim dönemine yetiştiremeseler de amaçlarına ulaştıklarını belirtti.

Farklı araçlar yapmaya devam edeceklerini belirten Sedat Şeker, "Sayın Cumhurbaşkanımız yerli otomobilin üretileceğini ve buna talipli bir iş adamı olmadığını söylüyor. Bizler Ünyeli olarak böyle bir şeyi düşündük, yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.

2 AYDA YAPILDI

Seyyar el arabalarından esinlendiğini de söyleyen Şeker, "Biz burada seyyar el arabası satıcılarından esinlenerek böyle bir şey yaptık. Daha sonraki dönemler için de daha sistemli araçlar düşünüyoruz. Aslında amacım bunu yetiştirip Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a bunu göstermekti fakat olmadı" diye konuştu.

Son olarak araç filosu kurmayı düşündüklerini de ifade eden marangoz Sedat Şeker, "Karadeniz'in incisi Ünye'ye biz böyle bir aracı yakıştırdık tabi takdir halkın. Bu aracı biz çok önceden düşünmüştük ve ona göre malzemesini ayarladık. Araç ceviz ve ıhlamur ağacından 5-6 yıl gibi bekletilerek yapıldı. Tamamen doğal bir otomobil. 2 ay gibi bir zamanda yaptık. İstek olursa 1 ayda da yapabiliriz. Bizim Ünye'de satış filosu olacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne de danışacağız. Tabii satışlar Fatsa'da da Ordu merkezde de olabilir bu. İnsanlar merak ediyor, onların merak edip gelip görmesi bizleri mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Simitçiler için tasarlandı