Evrim Kamalı

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Air Kam Trading isimli iş yerinde satış sorumlusu olarak çalışan zanlı Vahdet Cem Şimşek tahsil ettiği paraları cebe atması üzerine tutuklanmıştı. Zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlanması üzerine zanlı teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Hasan Sönmez olayla ilgili bulguları aktardı. Sönmez huzurda bulunan zanlı Şimşek’in müstahdemi olduğu Air Kam Trading isimli iş yerinde Kasım 2014 – Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılan tespitlere göre müşterilerden tahsil ettiği 69 bin TL parayı çaldığını söyledi. Sönmez mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi, 5 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 100’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.