MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Sinan Oğan, "Bu kutlu dava, omuzları yükü taşımayacak kadar yorgun ve siyaseten yıpranmış olanların, vakit geçirme yeri ve de yetkileri nüfuz ticaretine dönüştürenlerin uğrak mekanı değildir" dedi.

Eski MHP Iğdır milletvekili Oğan, Ankara Anadolu Otel'de düzenlediği basın toplantısıyla MHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. 1 Kasım seçimlerinin MHP camiasına önemli mesajlar verdiğini belirten Oğan, "Sayın Genel Başkanımızın izahta güçlük çektiğimiz politikaları sonucu MHP, 7 Haziran seçimlerine göre her dört seçmeninden birinin oyunu kaybetmiştir. Kazandığı milletvekili sayısının yarısını kaybederek TBMM'de en küçük parti grubu olmuştur. Daha acısı PKK terör örgütünün meclisteki siyasi uzantılarının bile gerisine düşmüştür" dedi.

MHP'nin 1 Kasım seçimlerindeki oy kayıplarına değinen Oğan, "1 Kasım'da hiçbir ilde birinci olamayan MHP, giderek tüm Türkiye'yi temsil eden bir parti olmaktan uzaklaşıp belirli bölgelere sıkışan bir parti görünümüne bürünmektedir. Bu yanlış gidişata son verip MHP'yi Türkiye'nin her bölgesinde mevcut kılmalı ve her şehrinden yetirince milletvekili çıkaracak bir konuma yükseltmeliyiz. MHP'nin bu konuma yükseltilmesi bölücülüğe vurulacak en ağır darbe olacaktır" şeklinde konuştu.

"BU KUTLU DAVA, OMUZLARI YÜKÜ TAŞIMAYACAK KADAR YORGUN VE SİYASETEN YIPRANMIŞ OLANLARIN UĞRAK MEKANI DEĞİLDİR"

"MHP, bazı insanların şahsi menfaatleri ve hevesleri için ikbal ve ikmal davası değil; Allah'ın rızasının arzulandığı, yüce Türk Milletine hizmet ve mukaddesatımıza sahip çıkma davasıdır" diyen Oğan, "MHP açıkları kapatan siyasi bir yama değil, adı anıldığında dar günlerde umudu çağrıştıran, yarım asırlık fedakarlığın ifadesidir. Bu kutlu dava, omuzları yükü taşımayacak kadar yorgun ve siyaseten yıpranmış olanların, vakit geçirme yeri ve de yetkileri nüfuz ticaretine dönüştürenlerin uğrak mekanı değildir. Bir kutlu hareketin siyasal çatısı olarak MHP korku ve hezeyanlarla yönetilemez. Mazeretler üretip, geçmişten bugüne, kendileri dışında herkesi suçlu, işbirlikçi, hain ve potansiyel tehdit gibi göstermeye çalışarak paranoya yaşayanlar, dün "ajan" diye yaftaladıklarının yüzüne bakarken sıkılmayanlar, "En büyük eksikliğimiz, hala birbirimizi yeterince sevmemiş olmamızdır" sözünden ders çıkartmalıdır" ifadelerini kullandı.

"2019 SEÇİMLERİNDEN BAŞLAYARAK GİRECEĞİMİZ HER YARIŞIN GALİBİ, BİZ OLACAĞIZ"

"Bugünden tezi yok, 2019 seçimlerinden başlayarak gireceğimiz her yarışın galibi, biz olacağız" diyen Oğan, "Ülkücülerin boynunu büktürmeyecek, camiamıza zafer sevinçleri yaşatacağız. Bu da bizim ülküdaşlarımıza, bu davaya gönül verenlere ve desteğini her düzeyde esirgemeyenlere namus sözümüzdür. Sadece yüzde 10 barajını aşarak Mecliste grup kurmaya odaklanmış, zihninde teke başıma iktidar hedefi bulunmayan bir liderlik anlayışının, Milliyetçi Hareketi ulaştıracağı haysiyetli bir yer, varacağı önemli bir menzil olamaz" şeklinde konuştu.

Bahçeli'ye eleştirilerde bulunan Oğan, "Bahçeli yeterli imza bulunsa bile delegelerimizin kurultay toplama iradesine saygı göstermeyeceğini, partimizi kayyuma götüreceğini, hatta Genel Başkan adaylarını salona sokmayacağını Meclis kürsüsünden bile ifade etmekten kaçınmamıştır. Kendisini ülkücü iradenin getirdiğini ve ancak onun götürebileceğini ifade eden Sayın Bahçeli, kendisine zırh haline getirdiği tüzüğün arkasına saklanmadan ülkücü iradeyi kurultaya davet etmelidir" dedi.

MHP Genel Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Oğan, "Bugün de bu süreçte ülkücü hareketin bize yüklediği hiçbir görevden kaçınmayacağımı ve tüzük kurultayı gerçekleştikten sonra da MHP Genel Başkanlığı'na aday olacağımı saygıyla bildiririm" ifadelerini kullandı.

Sinan Oğan genel başkanlığa aday