Gamze Pir Baykur

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenci olan Ozan Başkan, hazırlık bölümü ingilizce yeterlilik sınavından geçemeyeceğini anlayınca kendisine ait TC nüfus cüzdanına arkadaşı Gazi Can İlkin’in fotoğrafını yapıştırarak sınava arkadaşını sokmaya çalıştı. Sahte TC nüfus cüzdanının sınavda görevli öğretim görevlisi tarafından fark edilmesi üzerine Ozan Başkan ile Gazi Can İlkin polis tarafından tutuklandı. “Başkasının kimliğine bürünme”, “Sahte resmi evrak düzenleme” ve “Sahtelenmiş resmi evrağı tedavüle sürme” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Başkan ile İlkin tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı.

Kendi nüfus cüzdanına arkadaşının fotoğrafını yapıştırdı...

Meselenin tahkikat memuru Şükrü Hafız, zanlı Ozan Başkan’ın 15 Haziran tarihinde, DAÜ hazırlık bölümü ingilizce yeterlilik sınavından geçemeyeceğini anladığı için  kendi adına düzenlenmiş TC nüfus cüzdanına arkadaşı Gazi Can İlkin’in fotoğrafını yapıştırarak sahtelediğini açıkladı. Zanlı İlkin’in ise konu sahtelenmiş nüfus cüzdanı ile ingilizce yeterlilik sınavına girdiğini belirten Hafız, zanlı İlkin’in sahtelenmiş nüfus cüzdanını sınavda görevli öğretim üyesine ibraz ederek tadavüle sürdüğünü açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Hafız, zanlı Başkan ile İlkin’in uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandılar...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Ozan Başkan ile Gazi Can İlkin’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslim edilerek KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 3’er bin  TL nakdi teminat ödemelerine, zanlı İlkin lehine 1 KKTC vatandaşının 50 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine ve zanlı Başkan’ın ise haftada iki gün ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.