Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çankaya’daki bir lisede Müdür yardımcısı olarak görev yapan edebiyat ve din dersi öğretmeni M.Y.A hakkında 3 kız öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla 66 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İddianamede, öğretmenin, öğrencileri üniversite sınavını kazanmaları için ”Hipnotize edeceğini” söyleyerek, öğretmenler odasında taciz ettiği” anlatıldı.

Sözcü'den Asuman Aranca'nın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, din dersi öğretmeni M.Y.A hakkında 3 kız öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla 66 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

3 ÖĞRENCİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, lise öğrencileri C.D ile C.S ve Z.S, müdür yardımcısının tacizine uğradıkları kaydedildi.

ÖĞRETMENLER ODASINDA TACİZ

Mağdurlardan Z.S “Kendisinin başka bir okulda öğrenci olduğunu ancak kardeşiyle beraber M.Y.A’dan edebiyat dersi aldıklarını, yaz tatilinde ilk defa ders almaya gittiğinde, M.Y.A’nın kendisini öğretmenler odasındaki uzun koltuğa yatırarak, hipnozla üniversite sınavını kazanmasına yardımcı olacağını söylediğini ve taciz ettiğini" belirtti.

"DERSLERDE HİPNOZDAN BAHSETTİM"

Müdür yardımcısı M.Y.A ise, savcılıktaki sorgusunda, 3 öğrencinin de yalan söylediğini öne sürerek, “Okulda rehber öğretmen olmaması nedeniyle öğrencilerin sorunlarını dinlerim. C.S ve Z.S kardeşler annelerinin bilgisi dahilinde evime geldi. Beraber yemek yedik. Derslerde kötü alışkanlıklardan hipnozla kurtulma olasılığından bahsettim. Mağdurlardan C.D, arkadaşları üzerinde baskı kurarak şikayetçi olmalarını sağladı” dedi. Hakkında başka şikayetlerin de bulunduğu belirtilen M.Y.A’nın 22 yıldan 66 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.