Saat 10.10’da Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında başlayan toplantının gündeminde, Kamu İhale Yasa Tasarısı ile İnşa ve Teçhizat Fonu’ndan Yapılan Usulsüz Harcamalara ve Çalışma ve Sağlık Bakanlığı’nın Ek İnşaatıyla İlgili Harcamalara İlişkin Sayıştay Denetim Raporları bulunuyor.

Kamu ihale Yasa Tasarısı’nın amacı, “kamunun denetimi altında bulunan veya kamu kaynağı kullanan, kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, kamu görevi yerine getiren tüzel kişilerin yapacakları ihalelerde uygulanacak esas ve usulleri belirlemek” şeklinde ifade ediliyor.

Meclis Başkanı Sibel Siber, toplantının başında Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadı, başsağlığı diledi.

Toplantıda daha sonra sunuşlara geçildi ve komitelerin gündemindeki tasarılar hakkında ivedilik tezkereleri onaylandı.

Güvenlik Kuvvetleri İç Hizmet (Değişiklik) Yasa Tasarısı; Gelir ve Vergi Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı; Bakanlıkların Kuruluş İlkeleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın komitelerde ivedilikle görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul’un bugünkü toplantısının gündeminde bulunan Kamu ihale Yasa Tasarısı’nın üçüncü görüşülmesine ilişkin tezkere de Meclis’te oy birliğiyle onaylandı.

2 KOMİTEYE EK SÜRE

KTHY Uçuşlarının Sonlandırılma Sebeplerinin Araştırılması ile İlgili Meclis Araştırma Komitesi ile Digitech İletişim Ltd.’in Stopaj Vergisinin Yürürlükteki Mevzuata Göre Nasıl Affedildiği, Bu Af Yapılırken Yasa Dışılık İçerip İçermediği ve Anayasanın Eşitlik İlkesine Aykırılık Yaratıp Yaratmadığı Hakkında Meclis Araştırma Komitesi’ne 3 aylık ek süre verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

ATAOĞLU BAŞKAN VEKİLİ

Kuzey Kıbrıs Eğitim Vakfı ve DAÜ Kuruluş Yasa Tasarısı’nı Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici (Ad-Hoc) Komite Başkan Vekili olarak DP UG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu’nun seçildiğine dair tezkere de milletvekillerinin bilgisine getirildi.

SINAY: “YÜKSEK MAHKEME KARARI 7 YILDIR ÖCÜ”

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra CTP Girne Milletvekili Abbas Sınay sağlıkla ilgili söz aldı.

8 yıl önce alınmış Yüksek Mahkeme’nın sağlıkla ilgili kararına değinen Sınay, “7 yıldır bu karar öcü olarak orada duruyor. Hiç kimse ulaşamıyor, bir karar alamıyor” dedi.

Sınay, sağlıkta sistem için bu mahkeme kararının mihenk taşı olduğunu söyledi.

Sağlıkta sistem için 5 yasanın değil, bu kararın önemli olduğunu kaydeden Abbas Sınay, “Esas karar orada. Siyasi irade var mı? Maalesef yok” diye konuştu.

Sınay, ad hoc komite kurmaya gerek olmadığını belirterek hükümeti siyasi irade koymaya çağırdı.

Meclis Genel Kurulu’nda daha sonra gündemdeki konulara geçildi.