Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, toplumun birarada, güçlenen bağlarla daha güzel günlere ulaşılacağını söyledi.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, “Sinde (İnönü) Panayırı”  dün gece köy meydanında gerçekleşen kortej yürüyüşü ile başladı.

Açılış törenine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, CTP Milletvekilleri Teberrüken Uluçay, Erkut Şahali, UBP Milletvekili Ersin Tatar ve TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli ile bazı belediye başkanları ve halk katıldı.

Etkinlikte katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Meclis Başkanı Siber, İnönülülerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek gördüğü kalabalığın halkın panayırına sahip çıkması ve sosyal dayanışması anlamına geldiğini söyledi.

Bu tür etkinliklerin bir araya gelme adına önemli bir işlevi yerine getirdiğine vurgu yapan Siber, “Birlikte olmamız, bir arada olmamız güçlü bağlarımızdır. İşte bu güçlü bağlar bizi her zaman ayakta tutacaktır. Bu bağları daha da sağlamlaştırıp güçlendirerek, köyümüze ve çevremize olan sevgimizi pekiştirerek daha güzel günlere ulaşacağız” dedi.

Siber, Kıbrıs Türklerinin en önemli özelliğinin hoşgörü, birbirini sevmek ve dayanışma olduğunu ifade ederek bu etkinliklerin geçmişten bugüne devam etmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Gecede İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü, Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu ve İnönü Kültür Sanat Aktivite Derneği Başkanı Osman Sunusioğulları da birer konuşma yaptı.

Açılış etkinliğinde bir çok halk dansları grubu gösterilerini sundu. Panayır, bu akşam yapılacak etkinlikler ile sona erecek.

1465028945.jpg

1465028947.jpg

1465028949.jpg

1465028968.jpg