Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da geçtiğimiz yıl Kasım ayı içerisinde bindiği takside cüzdanını unutan,  şoförün cüzdanı polis karakoluna teslim etmesi ile içerisindeki 1 gram bonzai türü uyuşturucu bulunmasının ardından başı belaya giren Daniel Chibuzor Benjamin’in davası dün sona erdi.  Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi oy birliği ile suçlu bulduğu Benjamin’i 3 ay hapse mahkum etti.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan üye Yargıç Hasan Dağlı, sanığın 14 Kasım 2015 tarihinde Gazimağusa’da binmiş olduğu taksinin arka koltuğunda cüzdanını unuttuğunu, taksi şoförünün konu cüzdanı Gazimağusa Polis Müdürlüğüne götürdüğünü, cüzdan içerisinde 1 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunduğunu ve sanığın telefon ile aranarak polis müdürlüğüne davet edilmesine rağmen, müdürlüğe gitmediğini ve telefon hattını kapadığını anlattı.

Tutuklu yargılandı…

Sanığın 12 Ocak 2016 tarihinde tutuklandığını ve 13 Ocak 2016 tarihinde tutuklu yargılanmak üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderildiğini anımsatan Dağlı, sanığı gerek kendi kabul beyanları gerekse İddia Makamı’nın mahkemeye sunduğu olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi. 
Sanığın işlemiş olduğu suçun son dönemlerde iyice artış gösteren uyuşturucu suçu olduğunu anımsatan Dağlı, konu uyuşturucu türünün ise en tehlikeli uyuşturucu türü olan “sentetik cannabinoid” olduğunu vurguladı. 

Kaybettiği cüzdanını bulmak istemedi…

Sanığın cüzdanını kaybettiği halde, bulmak için bir çaba sarfetmemesini sanığın konu suçu işlediğinin bir göstergesi olduğunu da belirten Dağlı, sanığın polis tarafından aranıp müdürlüğe davet edilmesine rağmen icabet etmemesini ve telefon hattını kapatmasını sanık  lehine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini ifade etti. 

Suçunu kabul etmesi hafifletici neden

Sanığın mahkemede suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkıda bulunmasını ve konu suçta ticari amaç gütmemesini de sanık lehine değerlendirdiklerini anlatan Dağlı, sanığa ilk ve son defa olmak şartı ile kısa süreli bir hapislik cezası takdir etmeyi uygun bulduklarını söyleyerek, sanık Daniel Chibuzor Benjamin’i 3 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı. Sanığın içerde hükümsüz olduğu süre de göz önünde bulundurulduğundan önümüzdeki günlerde tahliye olup sınır dışı edilmesi bekleniyor.