Melin DOBRAN

Girne Alsancak bölgesinde meydana geldiği iddia edilen ve büyük infiale neden olan tecavüz olayının zanlısı E.A’nın olaydan kısa bir süre önce Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yatılı tedavi gördüğü ortaya çıktı. Zanlının psikolojik sorunlardan dolayı tedavi olduğu öne sürülürken polis 3 gündür tutuklu bulunan zanlıyı dün ek süre talebi ile Girne’de mahkemeye çıkardı. Lapta Polis Karakolu'nda görevli polis, zanlı E.A’nın 6 Eylül tarihinde aracına aldığı yabancı uyruklu kadına tecavüz ettiği gerekçesi ile tutuklandığını söyledi. 

Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini,4 kişiden ifade aldıklarını ancak en önemli tanığa daha ulaşamadıklarını açıkladı. 

En önemli tanık Güney Kıbrıs’ta

Olayı gören bir tanığın şu an Güney Kıbrıs’ta olduğunu kaydeden polis, tanık ile telefonla irtibata geçtiklerini, yakın bir zamanda ifadesini alacaklarını söyledi. Zanlı ve tecavüze uğradığını iddia eden kadından kan örnekleri alındığını belirten polis, DNA soruşturması için laboratuvara gönderdiklerini, sonuçları beklediklerini belirtti. Zanlının daha önce Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gördüğünü, bu yönde de araştırma yaptıklarını kaydeden polis, soruşturma amaçlı zanlının 8