İşte Erk'in açıklması:

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan komitesi başkanı Birikim Özgür’e yapılan haksızlığı gidermek için bu açıklamayı yapmak zorunlu olmuştur. Bilindiği gibi Birikim Özgür komitenin başkanıdır ve komitede yer alan diğer üyelerle birlikte yasa çalışmalarını özveriyle sürdürmektedir.

Komiteyi yöneten ve yönlendiren Özgür’ün sorumluluğunda olan ve ivediliği alınan birçok yasa mevcuttur ve Kıbrıs Türk halkının genelini en fazla ilgilendiren yasalar kapsama göre sırasıyla görüşülecektir. Komite başkanı olan milletvekilimizin görevini sorumlulukla yaptığına dair inancımız güçlüdür.

Komite çalışmalarına müdahale ederek görüşülecek yasaların sırasını değiştirmek, sırada olan ve halkımızın beklediği diğer ivedi yasaların sonraya ertelenmesine neden olacaktır. Bu da ilgili tüm insanlarımıza haksızlık anlamına gelecektir. Dolayısıyla komite çalışmalarını bir tarafın lehine değiştirmek üzere müdahale etmenin ve komite başkanını hedef göstererek söylem ve eylemlerde bulunmanın doğru olmadığı inancımızı halkımızla paylaşırız.