Ömer Kadiroğlu

Geçtiğimiz hafta başlayan ve dün de devam eden arıza nedeniyle işlem yaptırmaya gelen vatandaşların gerekli işlemlerinin yapılamaması ve af uygulamasının da son haftası olması nedeniyle vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi’nde geçtiğimiz hafta Perşembe günü başlayan sistem arızasının, Cuma günü ve dün de devam etmesine vatandaşlar isyan etti. Geçen haftaki arızanın Maliye Bakanlığı’nın bilgisayarlarından, son arızanın ise Telekomünikasyon Dairesi’nin hatlarından kaynaklandığı savunuldu.

Günlerdir giderilemeyen arıza nedeniyle işlem yaptırmaya gelen vatandaşların gerekli işlemlerinin yapılamaması ve af uygulamasının da son haftası olması nedeni ile vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Öte yandan bu Çarşamba son gün olan aftan arızalar nedeniyle yararlanamayan ve af uygulamasının uzatılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar “Af uygulamasından yararlanamadık, bu nedenle bu uygulamanın bu hafta değil önümüzdeki haftalara kadar uzatılmasını istiyoruz. Arıza olduğuna inanmıyoruz sırf cezalı ödeme yapmamız için işlemlerin yapılmaması adına araç kayıt dairesi iş yavaşlatıyor” şeklinde konuşarak tepkilerini ortaya koydular.

Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz daire Amiri Salih Boran, Telekomünikasyon Dairesi hatlarından dolayı sistemde arıza meydana geldiğini belirterek, geçen haftaki arızanın ise Maliye Bakanlığı’ndaki bilgisayarlardan kaynaklı olduğunu ifade etti.

“Hatlarda arıza var”

Araç Kayıt ve Ruhsatlandırma Şubesi Amiri Salih Boran Haberal Kıbrıslı’ya yaptığı açıklamada, Telekomünikasyon Dairesi’ndeki hatlarda meydana gelen bir arızadan dolayı işlem yapamadıklarını belirtti.

Boran, geçtiğimiz hafta meydana gelen arızanın ise Maliye Bakanlığı’ndaki bilgisayarlardan kaynaklandığını belirterek, arızanın kısa sürede giderildiğini ekledi.

Dün meydana gelen arıza ile ilgili ise Maliye Bakanlığı’na bilgi verildiğini ekleyen Boran arızanın giderilmesi için çalışmalar yapıldığını ekledi.

Vatandaş Ne Dedi? Vatandaş Ne Dedi? Vatandaş Ne Dedi?

“Bedelini halk ödememelidir”

Ozan Günaltay: “Yaklaşık 15 günden beri burada müthiş bir kalabalık var ve saatlerce sırada bekliyoruz. Bu sorun yetmezmiş gibi şimdi de ‘sistem çöktü’ denilerek halkı geri gönderiyorlar ve işlem yapmıyorlar. İlgili kişilerden bu konuya bir çözüm üretmesini istiyoruz. İnternette bir sorun meydana geldiğini, bu nedenle de işlem yapamayacaklarını belirtiyorlar; ancak devletin eksikliklerinin bedelini halk ödememelidir…”

“Bizim suçumuz ne?”

Yasin Kolay: “Yaklaşık iki haftadır bu sorunla karşılaşıyoruz. Af uygulaması yapılıyor, ancak bu uygulamadan vatandaşlar yararlanamıyor. Mağusa’da grev var, Lefkoşa’da sistem çöktü… Peki bunda bizim suçumuz ne? Resmen halka eziyet ediyorlar. Yetkili kişilerden bu sorunun çözülmesi için çalışmalar yapması ve arıza nedeniyle iki haftadır işlem yapamamış olmamızdan dolayı bu af uygulamasının gününün uzatılmasını istiyoruz”

“İnsanlarla dalga geçiyorlar”

Celal Ced: “Geçtiğiz hafta da aynı durumla karşı karşıya kaldık ve sabahtan akşama kadar hiçbir işlem yapamadan geri gittim. ‘Sistem bozuk’ denilerek insanlarla dalga geçiyorlar. Af Çarşamba günü sona eriyor ve bu aftan yararlanamayan çok sayıda insan var. İki hafta üst üste işlem yapamayan insanlar için bu af gününün uzatılması gerekiyor.  Yola çıkamıyoruz; çıksak bile polis durdursa ne diyeceğiz? Bu arızanın giderilmesinin ardından yeniden af uygulamasının uzatılması ve yararlanamayan kişilerin bu aftan yararlanması sağlanmalıdır.”

“İnsanlar mağdur oluyor”

Yahya Güden: “Üçüncü kez geliyorum ve her seferinde işlerimi askıya alarak geldiğim Araç Kayıt Dairesi’nden bugün yine elim kolum boş ayrılıyorum. İskele’den ve her seferinde işlerimi aksatıp, aracımın kayıt işlemlerini halletmek için Lefkoşa’ya geliyorum. Kaç defa daha geleceğim de belli değil. Sistemin çöktüğünü, sistemde arıza olduğunu söylüyorlar ve insanlar da bu durum karşısında mağdur oluyorlar. Buna bir çözüm bulmaları gerekiyor.”

“İki katı ödeyelim diye yapıyorlar”

Nurhayat Aytok: “Aracımla polisten ceza almamak ve kuralları ihlal etmemek için Hamitköy’den buraya yürüyerek geliyorum. Sıra numarası bulabilmek için de sabahın erken saatlerinde yola çıkıyorum.

10 gündür evrak işlerini hallettim ve parayı yatırıp aracı kaydetmem gerekiyor. Bir haftadır geliyorum, ancak parayı dahi yatıramıyorum. Kimse bunu dikkate almıyor. Bu arızanın olduğuna ben inanmıyorum. ‘Arıza var’ diyorlar; ancak eminim ki aftan yararlanmayalım ve iki katı ödeme yapalım diye böyle yapıyorlar.”

“Maliye Bakanlığı devre dışı bıraktı”

Yaşar Dursun: “Aftan yararlanmak için yapılan bu uygulamada yaşanan yoğun kalabalık nedeniyle bu uygulamadan yararlanamıyorken bir de sistem hatası ortaya çıktı. Bu konuyla kimse bir açıklama yapmıyor ve kimse ilgilenmiyor. Bir sistem arızası bir hafta mı sürer? Gerçekten tuhaf bir durum. Affın günü geçsin ve iki katı ödeyelim diye yaptıkları inancındayım. İçerideki memurlar bize sistemin Maliye Bakanlığı tarafından devre dışı bırakıldığı söylendi. Buna ivedilikle bir çözüm bulmaları gerekiyor.”

“Bizim durumumuz ne olacak?”

Hasan Zeybek: “Mağusa’dan geliyorum ve geçtiğimiz haftadan beri bir sistem çökmesi konusunu ileri sürüp duruyorlar. Yaşanan bu arıza sonucunda bizim durumumuz ne olacak? Aftan yararlanmak için Mağusa’daki işlerimi aksatarak geldim ve hiçbir şey yapamadım. Eskiden bu işlemleri elde yaparlardı. Peki şimdi arızanın olduğu durumlarda neden böyle bir uygulama yapılmıyor? İlgili kişilerin bir çözüm üretmesi gerekiyor.”